Annonce
Randers

600 frivillige fra Sparekassen Kronjylland gav en dag til lokalsamfundet

Det handlede om, at frivilligheden skulle blive til gavn for nogen, som ikke så tit får særlige arrangementer, da Sparekassen Kronjyllands Assentoft-afdeling prioriterede at bruge noget af deres frivillighedsdag på de små i Assentofts dagplejer. Foto: Annelene Petersen
Cykeltur med borgere på aktivitetscenter, bustur med ældre fra plejehjem, hjælp til spejdernes julemarked og en hel masse andet. Alle medarbejdere i Sparekassen Kronjylland - bortset fra de allermest nødvendige - gav deres frivillige arbejde til lokalsamfundet.
Annonce

Randers: Vikkedi vukkedi vum vum vai.

Omkvædet fra sangen "Tre små fisk" bliver spillet i højtaleren i Assentofthallernes cafeteria. Og der bliver vikkediet og vukkediet på gulvet, hvor næsten 64 børn mellem seks måneder og tre år tumler, griner, tripper, græder og putter sig. De er sammen med deres dagplejere blevet inviteret til fødselsdag for Sparekassen Kronjylland, som fylder 190 år den 26. november.

Værterne er Sparekassen Kronjyllands medarbejdere i Assentoftafdelingen. Sammen med 600 af sparekassens ansatte fejrer de fødselsdagen ved at give en dag med frivilligt arbejde til lokalsamfundet. Mens andre afdelinger har besluttet sig for at cykle med borgere fra aktivitetscentret, tage på bustur med ældre fra plejehjemmen i Auning eller male slidte omklædningsrum, kan Assentofts ansatte og chefer nyde tørvejret i cafeteriet og hallerne. Kun de allermest nødvendige medarbejdere holder skansen på hovedkontoret.

Kunderådgiver Gitte Rasmussen er begejstret for idéen med at bruge fødselsdagen på at give tilbage til lokalsamfundet. Også selvom det var svært lige at få den gode idé.

- Vi arbejder jo i lokalsamfundet og kender mange her. Det er godt at komme ud og møde dem på en anden måde, siger hun og tilføjer begejstret:

- Det er så anderledes end det, vi laver til hverdag, at det slet ikke føles som arbejde.

Vi arbejder jo i lokalsamfundet og kender mange her. Det er godt at komme ud og møde dem på en anden måde.

Kunderådgiver Gitte Rasmussen, Sparekassen Kronjylland i Assentoft

Annonce

Fødselsdagssang og kage

De 16 dagplejemødre og de mange småbørn og babyer har sat sig ned. Afdelingsleder i Sparekassen Kronjylland i Assentoft, Ole Ditlev, gør et ihærdigt forsøg på at starte en fødselsdagssang. Dagplejere og ansatte synger hjælpsomt med, men det er vist lige svært nok for de små størrelser, at få vredet tungen til : "I dag er det Sparekassen Kronjyllands Fødselsdag."

Så er der hindbærsnitter og saftevand til de søde små - og kaffe til de voksne. En ballon springer her og der, en pige græder og børn slikker ivrigt glasur af fingrene, mens lydniveauet bare stiger. Efter spisningen er blevet afsluttet med stort forbrug af vådservietter, bliver dagplejebørnene sluppet løs i hallen og freden sænker sig.

Dagplejemor Birgitte Palmkvist fra Assentoft synes, at det er dejligt, at der er blevet arrangeret noget for dagplejebørnene for en gang skyld.

- Det er jo tit skole- og børnehavebørn, der bliver tænkt på, siger hun.

Og det er da også en af idéerne med arrangementet.

- Vi synes, det giver mening, at gøre noget for nogen, som ikke ret tit får frivillighedsopbakning, forklarer Ole Ditlev.

Annonce

Refleksveste og koncert

Men Assentoft-afdelingen lader det ikke blive ved de små børn. Allerede før arrangementet delte de refleksveste ud til skolebørnene i Assentoft, og tirsdag eftermiddag bruges deres frivillighedskræfter på en skolebørnskoncert på byens plejehjem.

Ole Ditlev har placeret sig selv i kanten af rummet, hvor han har det store overblik.

- Jeg har ikke forstand på at aktivere dem her, siger han med et smil, mens han kigger på kaos omkring sig.

Dagplejerne synes, at kaos er væk, efter de kom ind i hallen.

- Her er lidt mere plads end i cafeteriet. Børnene hygger sig, forklarer Birgitte Palmkvist.

- Nogle børn har brug for lidt ekstra nærhed til sådan et arrangement, fortæller dagplejer Birgitte Palmkvist fra Assentoft, som ellers syntes, at både børn og voksne nød oplevelsen. Foto: Annelene Petersen
Især de lidt større børn nød at få plads til at boltre sig på i Assentofthallerne, da de var inviteret til 190 års fødselsdag for Sparekassen Kronjylland. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Huse i Assentoft står stadig på usikker grund: Politikere tøver inden beslutning om mulig nedrivning - nu høres naboerne

Randers

To bilister kørte sammen i kryds

Randers FC For abonnenter

Randers FC rider på en sejrsbølge: En lille ting rumsterer alligevel i Thomasbergs baghoved

Danmark

Lyt til Danmark Fortæller:  Scandinavian Star - Bror til brandoffer har ikke mange forhåbninger til ny efterforskning af skibsbrand

Annonce