Annonce
forside

66-årig beskriver ulvedrab som selvforsvar

Et vildtkamera ved Ulfborg i Vestjylland fangede i 2017 en ulvefamilien med seks unger. Ikke langt herfra skød landmand Mourits Troldtoft i april sidste år en ulv på sin mark. (Arkiv)

Landmand fortryder ikke, at han skød ulv. Han vil forsvare sig i retten med, at ulven ikke var fredet.

En videofilm af en ulv, der løber på en mark inden den bliver nedlagt af tre skud fra en riffel, spredte sig sidste forår og vakte en debat om ulvens rolle i Danmark. Manden bag skuddene har hidtil været anonym men står nu frem og forsvarer sin gerning med, at han handlede i selvforsvar.

Det siger han i et interview med TV2.

16. april sidste år ringer Mourits Troldtofts søn til sin 66-årige far og forklarede ifølge Mourits Troldtoft, at han havde problemer med en opgave på marken, og at ulven løb meget tæt på sønnens traktor.

Mourits Troldtoft siger, at han på grund af helbredsproblemer ikke har luft til at gå mere end 30 meter af gangen. Så han føler sig udsat, når ulven er for tæt på.

Derfor besluttede Mourits Troldtoft 16. april at tage sin jagtriffel med sig og køre ud i bil til sin søn på marken.

- Jeg var jo nødt til at forsvare mig, siger Mourits Troldtoft til TV2.

- Jeg tænkte, at jeg hellere ville dø en naturlig død end blive ædt af en ulv.

Da den 66-årige landmand kommer ud til marken, kan han se, at ulven ikke reagerer på, at sønnen gasser op i sin traktor. Og ulven var stadig på marken, da Mourits Troldtoft gjorde klar til at køre hjem.

- Den var på vej over mod min søn igen, og det var jeg utryg ved, siger landmanden til TV2.

- Så jeg stoppede et par patroner i riflen og sagde, at nu må det får en ende.

Tre skud senere lå ulven død på marken. Ulven er et fredet dyr, og videoen påkaldte stor kritik fra miljøforkæmpere. Modsat mener Mourits Troldtoft, at han var i sin gode ret til at skyde dyret.

- Jeg følte, jeg var i en situation, hvor jeg ikke kunne overskue konsekvenserne og følte, at det kunne gå ud over både mig og min familie.

- Det, kombineret med at vi simpelthen ikke kunne jage den væk, og det er der jo gevaldig billeddokumentation for, jamen så blev det altså nok, siger Mourits Troldtoft til TV2.

- Det kan da godt være den ikke æder mig, men det kan da også godt være, at den gør. Den usikkerhed er da absolut ikke rar at have med at gøre.

I den kommende retssag vil han desuden fremføre, at ulven efter hans opfattelse er en hybrid af en ulv og en hund. Derfor vil den ikke være beskyttet af EU's habitatdirektiv, der giver ulven sin status som fredet.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Leder For abonnenter

Tyra trak det sorte stik hjem

Klimaet styrer klatten. Debatten om vores klodes fremtid har forlængst antaget religiøse dimensioner, hvor der rask væk udpeges syndere og farisæere, hvor den evige frelse ligger i CO2-neutralitet. Vi forpligter os på klimaregnskaber og klimaaftaler. Og det er alt sammen vældig godt. Samtidig opfører kineserne kulværker langs den nye silkevej. Men under de store linjer og ambitiøse målsætninger har vi al skrigeriet. Så må vi ikke spise oksekød, fordi køer er blevet bandlyst i det klimakorrekte selskab. Der udledes gasser, når føden har været igennem drøvtyggerens fem maver. Man taler om fly-skam og slår hårdt ned på flytrafikken, mens klimaaktivister flyver verden rundt til klimatopmøder, hvor målet helliger midlet. Klimaidolet, 16-årige Greta Thunberg, sejler CO2-neutralt til FN-klimamøde i New York i high tech yacht, mens besætningsmedlemmer efterfølgende tager flyet til USA for at sejle båden hjem til Europa. Danske kommuner er gået ind i kampen om at plante flest træer, mens man i Brasilien rask væk brænder urskoven ned. Og det bliver man ved med, indtil man når samme velfærdsstandard som Europa. Skoven skal under plov, selv om det fra europæisk side hævdes, at Amazonas er verdens lunger. Under hjemlige himmelstrøg trak olie- og gasfeltet Tyra det sorte stik hjem, i sporet på det mest grønne folketingsvalg nogensinde. Tyra lukker for hanerne. Ikke for at destruere sig selv, men for at få sig en gevaldig make-over til 21 milliarder kroner, så hun sikrer gassen til de små hjem de næste 25 år. Hun skal have nye ben, for de gamle er sunket seks meter ned i havbunden. Et arbejde, der strækker sig over tre år. I den periode må vi hente vores gas i Tyskland, der igen er afhængig af Putins gas. Debatten om køerne har været mere skinger end debatten om den Nordsøaftale, der er blevet indgået for at sikre os gas i hanerne, penge i statskassen og dermed penge til at lave velfærd for. "Money Makes the World go Around". Så takket være Tyra får vi råd til at stille en bøf på middagsbordet også i fremtiden - klimadebat eller ej.

Annonce