Annonce
Randers

7.A fra C. la Cours Skole vinder DM i avisproduktion

7.a på C. la Cours Skole, der torsdag formiddag fik at vide, at de havde vundet årets landsdækkende aviskonkurrence. Foto: Morten Lund

7.a på C. la Cours Skole i Randers tog mod nyheden med begejstring: Klassen har netop vundet DM i avisproduktion.

RANDERS: - Det er da sygt! Er vi de bedste?

Eleverne i 7.a på C. la Cours Skole tog mod nyheden med både begejstring og vantro, da chefredaktøren for Kid's News, Jonas Christoffersen, torsdag formiddag kiggede forbi Randers for at fortælle skoleeleverne, at deres avis var udvalgt som den bedste i Danmark.

Avis-konkurrencen havde samlet bidrag fra knap 800 skoler over hele landet. Og aviserne var produceret i to kategorier: 6.-7. klasse og 8.-10 klasse.

Jonas Christoffersen startede sin besked til eleverne med at fortælle dem, at de havde vundet lokalt, hvilet faldt i ganske god jord. Men da han fortsætte med at fortælle, at klassens avis, Stella Nova, også havde vundet den landsdækkende konkurrence, brød jublen løs.

Med æren følger en check på 25.000 kroner - mens Kid's News lægger endnu 1000 kroner oven i.

Landsdækkende konkurrence

Den aviskonkurrence, hvor 7.a fra C. la Cours Skole netop har vundet en af to førstepræmier, er udskrevet af Avisen i Undervisningen sammen med 23 dagblade, PædagogiskLæringscenterForening og Dansklærerforeningen.Dommerpanelet bestod af chefredaktør på Kid's News, Jonas Stenbæk Christoffersen sammen med tidligere vinderelever og repræsentanter for de andre foreninger bag konkurrencen.

Chefredaktør Kirstine Selde Krogh, journalist Julie Kastrup Ballegaard og chef-layouter Max Andersen. Foto: Morten Lund.

Stjerner

Temaet for årets aviskonkurrence var "stjerner", hvilket Randers-klassen havde tolket meget bredt.

Hovedhistorien i avisen var en beretning om en kvinde, der er stjerne i sin kamp mod kræften. En stjernekomiker fortæller fordele og ulemper ved berømmelsen, en slukket stjerne - en top-håndbolddommer - fortæller om livet uden stjernedrys. Og Hotel Randers beskrives som en stjerne, der har rejst sig af asken.

Plus mange andre stjerne-historier.

- Vi startede med at brainstorme og få en masse ideer op på tavlen. Så plukkede vi de emner ud, vi ville have med i vores artikler.

- Vi havde kun en uge til hele vores avisproduktion, så vi følte os temmelig pressede på tid, fortæller chefredaktør Kirstine Selde Krogh, journalist Julie Kastrup Ballegaard og chef-layouter Max Andersen.

En kollektiv lektie, eleverne har fået ud af deres avisproduktion, er, at skrivearbejdet næsten er det mindste.

- Det er lidt af en overvindelse at ringe til folk for at få dem med i avisen. Og når vi stoppede folk på gaden for at bede om deres mening, var det ikke helt let.

Redaktionen, der har bestået af samtlige 22 elever i klassen, fik også afprøvet evnen til at samarbejde godt og grundigt.

- Vi delte os hurtigt op i grupper, hvilket var en rigtig god idé. Og til sidste havde vi for mange artikler, så vi blev nødt til at sortere enkelte fra. Men det lykkedes uden sure miner.

Forud for deres hektiske avis-uge havde klassen i et par måneder arbejdet med aviser og journalistik, så de startede langt fra på bar bund.

- At skrive en avisartikel er anderledes end at skrive en almindelig stil. Det kan godt være svært altid at huske at starte med det vigtigste.

En opgave i avisproduktionen var også at layoute det færdige produkt.

- Det er først og fremmest vores eget layout. Men vi har da skævet lidt til, hvordan sidste års vinder-avis så ud, fortæller Max Andersen.

Annonce

Håber på pandekager

Med de mange penge følger også et besøg på rådhuset i København. Eller det er i hvert fald, hvad 7.a håber på.

Prisuddelingen er allerede plottet ind i arrangørernes kalender, men netop i den uge er C. la Cours Skole på skitur.

- Vi arbejder på en løsning, bedyrede Jonas Christoffersen.

Et besøg på Københavns Rådhus betyder også, at avissnedkerne får smagt de berømte rådhus-pandekager. Noget som ellers er forbeholdt OL-vindere samt europa- og verdensmestre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce