Annonce
Østjylland

700 rollespillere indtager Hobro

Rollespilsfestivalen strækker sig over fem dage, og bliver afsluttet med en stor fest på gymnasiet. Arkivfoto

I påsken bliver Mariagerfjord Gymnasium for fjerde år i træk fyldt med rollespilsentusiaster fra nær og fjern.

Annonce

I dag valfarter hundredvis af rollespillere fra både Danmark og udlandet til Hobro, hvor de vil tilbringe de næste fem dage på byens gymnasium.

Anledningen er rolle- og brætspilskongressen »Fastaval«, som har eksisteret i 29 år, og siden 2012 er blevet holdt i Hobro. Med Østerskov Efterskole, der er verdens eneste rollespilsefterskole, fylder Hobro nemlig meget på verdenskortet for dem, der interesserer sig for netop rollespil, og når byen samtidig har et gymnasium med rigelig plads til både spil og overnatning, har arrangørerne besluttet, at det er en by, det er værd at vende tilbage til.

»Kongressen blev de første mange år holdt i Aarhus - med undtagelse af et enkelt år - men Hobro har simpelthen vist sig at være det bedste sted at holde et arrangement i den størrelsesorden. Så vi bliver nok ved med at komme tilbage,« fastslår Bo Thomasen, der er en del af ledergruppen for Fastaval 2015.

Udover et tætpakket program med adskillige rollespil-workshops og muligheder for at spille brætspil, bliver de godt 700 deltagere også inviteret til et awardshow.

Traditionen tro vil søndag aften, som er deltagernes sidste aften i byen, nemlig blive brugt på en såkaldt Otto-fest, som er rollespilsverdenens svar på en Oscar-uddeling. Selv om statuetten her, i modsætning til Hollywood, består af en gips-pingvin ved navn »Otto«, er det nemlig en kæmpe ære for deltagerne at vinde den.

»At vinde en Otto kan lige så nemt føre til tårer som en Oscar-sejr. Og selv om Otto'en på ingen måde er lige så kendt som Oscar'en, så er den i de rette kredse et lige så stort udtryk for anerkendelse,« har arrangørerne tidligere slået fast over for Randers Amtsavis.

Ligesom det i Hollywood er muligt at vinde en Oscar i flere forskellige kategorier, er der også flere ting, man på Mariagerfjord Gymnasium kan vinde en Otto for.

Én af kategorierne handler om det bedste rollespil, som både danske og internationale rollespilsforfattere derfor hvert år konkurrerer om at skrive. Hvert stykke bliver spillet af deltagerne ved kongressen, inden et dommerpanel kårer vinderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Testbilerne er klar når de store elever er tilbage i skole - Randers Kommune har mange corona-opgaver lige nu

Annonce