Annonce
Navne

75-årig advokat vil ikke på pension: Nu er han buschauffør på ekspresruten Aarhus-Billund Lufthavn

Fredag 7. maj fylder den tidligere advokat John Bové 75 år. I dag betjener han stadig som chauffør ekspresruten Aarhus-Billund Lufthavn. Privatfoto
Fredag 7. maj fylder John Bové 75 år. Han har gennem årene har haft et hav af forskellige stillinger og kalder sig selv "arbejdsnarkoman".

75 år: John Bové, Skanderborg, har taget flere spring i løbet af sit arbejdsliv - men  det seneste er dog ikke helt almindeligt. Han har nemlig udskiftet advokatgerningen med jobbet som rutechauffør på ekspresruten Aarhus-Billund Lufthavn.

Et lidt usædvanligt spring, der er kendetegnende for John Bové, der gennem årene har haft et hav af forskellige stillinger og kalder sig selv "arbejdsnarkoman".

Fredag 7. maj fylder den tidligere advokat 75 år.

Annonce

I dag betjener han stadig som chauffør ekspresruten Aarhus-Billund Lufthavn. Et karrierevalg, som de færreste af hans advokatkollegaer har truffet.

- Jeg havde svært ved at se mig selv på pension. Jeg er ud af en rutebilfamilie og har fra barnsben været bidt af busser og fik lyst til at lære mere om de store, rullende maskiner, fortæller Bové.

En atypisk karriere

John Bovés karriere har aldrig været snorlige. I skoletiden producerede og instruerede den unge Bové biograffilmen "Afsporet ungdom". Han var 15 år, og filmen var tæt på at blive forbudt for børn under 16 år, fortæller han.

Studentereksamen tog han på et toårigt studenterkursus i Aalborg, hvor han supplerede studiestøtten med arbejde som freelancejournalist, havnearbejder, postbud og natportier.

Den juridiske embedseksamen tog han fra Aarhus Universitet, hvor han også læste filosofi og her opnåede topkarakter.

Sideløbende med studierne optrådte han som konferencier i Tivoli Friheden og i Fyns Tivoli, der arrangerede shows i Vejlby Risskov Hallen til fordel for Kræftens Bekæmpelse.


Arbejdsugen har gennem årene ofte været i omegnen af 60 timer, men jeg er nu gået på halvtid, dvs. 35 timer om ugen.

John Bové, 75 års fødselar


- Der kom sjældent under 3000 publikummer til forestillingerne. Det samme antal kom der til de hedengangne parkunderholdninger i Botanisk Have i Aarhus, hvor jeg efterfulgte Bjørn Tidmand som konferencier, fortæller John Bové, der også har stået på de skrå brædder som skuespiller og været revyinstruktør og tekstforfatter ved Aarhus Studenterrevy.

Annonce

Lokalradio og lærervikar

Efter den juridiske embedseksamen drev Bové i en årrække selvstændig advokatforretning i Hadsund, mens han samtidig drev Hadsund Bio og desuden var initiativtager til oprettelse af lokalradioen Radio Fjord.

Siden blev han regionschef i et forsikringsmæglerfirma i Aarhus.

De seneste 20 år har John Bové boet i Skanderborg, hvor han har gjort den både som lærervikar på Skanderborg Realskole, foredragsholder og som ejendomshandler i Tyrkiet sideløbende med jobbet som filmoperatørafløser i Skanderborg Bio.

Han er derudover en flittig læserbrevsskribent, ligesom han er medlem af Den Danske Frimurerorden, hvor han har opnået 10. grad.

- Arbejdsugen har gennem årene ofte været i omegnen af 60 timer, men jeg er nu gået på halvtid, dvs. 35 timer om ugen, siger den aktive 75-årige, der ikke har planer om at forlade arbejdsmarkedet lige foreløbig.

John Bové er gift med Dorthe, med hvem han har to døtre, Sara og Maria, på henholdsvis 21 og 26 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Smidt ud fra eksamen af rasende censor: Nu er nederlag vendt til succes for ordblinde Steffie

Annonce