Annonce
Randers

8. klasserne fra Randers Realskole udførte socialt arbejde

Realskoens 8. klasser indsamlede også tøj, som blev uddelt i Sct. Peders Kirke. Fra venstre: Julie, Fie, Emilie og Marie. Foto: Christina Paustian

Realskolens elever samlede 7.000 kroner ind til Randers Julehjælp i løbet af lørdagens fodboldkamp på stadion.

RANDERS: Ni 8. klasser fra Randers Realskole - 225 elever i alt - har brugt den seneste uge på socialt arbejde sammen med børn, ældre og krigsveteraner. Og en af klasserne samlede ind til Randers Julehjælp under den seneste fodboldkamp mod Vejle i lørdags - med et udbytte på 7.000 kroner i løbet af den to halvlege.

- En voldsomt spændende oplevelse - selv om det lige i starten var noget af en overvindelse at skulle henvende sig til fremmede mennesker og bede dem om penge, opsummerer Marie Mogensen og Julie Pedersen lørdagens event.

En ekstra overvindelse var et, da pigerne bevægede sig ind på stadions VIP-område, hvor publikum sad tæt ved bordene.

- Heldigvis havde vi Jannick Skov Hansen, der spiller for Randers FC, med til at introducere os. Men da vi havde bedt om det første bidrag, var det værste allerede overstået.

Inden klassen kom på stadion for at samle penge ind, havde de øvet sig i, hvad de ville sige, hjemme foran klassekammeraterne, så de havde deres præsentationer på plads. Ligesom der var nøje overvejelser bag, hvordan de havde valgt at være klædt.

- Vi havde overvejet, om vi skulle stille op i Randers FC-dragter, men endte med at vælge vores helt almindelige tøj. Vi vurderede, at det ville sende de mest seriøse signaler, fortæller de.

Annonce

Det har været en af grundene til, at det har været så spændende: At vi kom væk fra skolen og ud i virkeligheden

Marie Mogensen og Julie Pedersen, elever i 8. klasse på Randers Realskole.
Julie Pedersen og Marie Mogensen fra 8. klasse sammen med deres jævnaldende kammerater på Randers Realskole: eleverne har brugt en uge på social innovation og blandt andet samlet ind til Randers Julehjælp. Foto: Morten Lund

Skolen spæder til

Bagmændene på Randers Realskole var så imponerede over elevernes indsamlingsresultat, at skolen supplerede de 7.000 kroner, så realer kom til at bidrage til julehjælpen med i alt 12.000 støttekroner.

- Både fordi Jeres resultat er så imponerende. Og fordi I har været så dygtige til selv at indsamle effekter til alle jeres forskellige projekter, så skolen faktisk ikke har brugt alle de penge, vi havde sat af til denne innovationsuge, sagde udviklingschef Christian Møller, da alle 225 elever var samlet til en lille seance tirsdag formiddag.

Indsamlingen på Cepheus Park Randers var det eneste af 8. klassernes initiativer, der havde til formål at indsamle penge til socialt udsatte mennesker. Men alle 225 elever har beskæftiget sig med en eller anden form for hjælpearbejde i løbet af ugen.

Ud i virkeligheden

- Projektet startede faktisk allerede, da eleverne gik i 7. klasse sidste sommer, hvor vi brugte en uge på at tænke tanker. Mens alle i denne uge har været ude i marken, fortæller Christian Møller.

- Og det har været en af grundene til, at det har været så spændende: At vi kom væk fra skolen og ud i virkeligheden, siger Marie Mogensen og Julie Pedersen.

- Samtidig fik vi for alvor øjnene op for, at der er så mange mennesker i Randers, der ikke har råd til at holde den jul, vi tager som en selvfølge.

Indsamlingen på stadion fyldte selvsagt ikke hele klassens socialinnovations-uge. Så derudover var Marie og Julies klasse også involveret i at indsamle tøj hos byens butikker, og uddele høsten sammen med Sct. Peders Kirke.

- Og vi fik det faktisk dårligt over at se, hvor mange mennesker, der har brug for sådan en hjælp. En kvinde, der tydeligvis havde behovet, men som næsten ikke kunne få sig selv til at tage mod den hjælp, vi tilbød - det var en af de stærkeste oplevelser i kirken, fortæller de.

Den netop overståede uge var første gang, Randers Realskole arbejdede med social innovation på denne måde. Men det bliver absolut ikke den sidste, siger Christian Møller.

- Vi vil helt sikkert gentage succesen næste år - også samarbejdet med Randers Julehjælp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];