Annonce
Østjylland

80-årig og 30-årig: Kærlighed har ingen alder

Tam Vibberstoft, 30 år, har lavet film over 80-årige Adda Lykkebos digte. Foto: Flemming Krogh
Adda Lykkeboe og Tam Vibberstoft laver kortfilm og viser den på Kvindemuseet.
Annonce

AARHUS: Alder er et flydende begreb. Har det betydning for den kvindelige kærlighed, om du er 30 eller 80, og hvad betyder det, om du er veninde, hustru eller mor.

En kvinde på 80 år og en på 30 kan synes et umage par, men Adda Lykkeboe på 80 og Tam Vibberstoft på 30 er ikke desto mindre gået i samarbejde om et filmværk.

Det er blevet til to film på i alt syv minutter, og de vises første gang på Kvindemuseet i Aarhus søndag 24. november kl. 14.

De to kvinder har i fællesskab skabt et særligt og sensuelt værk om kvinders roller i kærlighed.

- Vi slår med lethed bro over vores store aldersforskelle. Den dynamik, der er opstået mellem os, venter vi vil være inspiration for de mange kvinder, der alene eller sammen søger nye ståsteder i et samfund, der er præget af alderstænkning, siger de.

I filmen læser Adda Lykkeboe op af sine digte, mens Tam Vibberstoft har lagt sang, musik og lyd ind. Og sig selv.

Når filmene er vist, fortæller kunstnerne om værket, og den livskloge forfatter og tidligere bibliotekar Adda Lykkeboe læser op af sine digte.

- Optagelserne er lavet i naturen. Iscenesættelsen er skabt med tableauer, og tempoet er lavt, siger Tam Vibberstoft, der har brugt en valmuemark og Hørret Skov i det sydlige Aarhus som scene. Skoven er lille, men meget varieret.

- Unge er ofte usikre i deres stræben efter at slå igennem. De ældre som Adda har ro. For kærligheden har alderen ingen betydning, om man er 30 eller 80, siger Tam Vibberstoft, og Lykkeboe bifalder udsagnet.

- Den åndelige alder trykker mig ikke, men på det fysiske kan jeg mærke alderen, siger Adda Lykkeboe.

- Når man bliver voksen, får man et andet perspektiv på livet, for eksempel har jeg fået det for min mor. Forståelsen for følelserne bliver større, og da min mor fik brystkræft og kom godt over det, gik det for alvor op for mig, at hun ikke lever evigt, siger Tam Vibberstoft.

Arrangementet

  • "Veninde, hustru, mor". To kortfilm om kvinderoller i kærlighed. Tam Vibberstoft og Adda Lykkeboe.
  • Kvindemuseet, Domkirkepladsen 5, Aarhus, søndag 24. november kl. 14.
  • Støttet af Aarhus Kommune og Statens Kunstfond.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Profiler vender tilbage til Europa-jagt

Annonce