Annonce
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

Julie Pontoppidan gjorde comeback for Randers HK og imponerede med fire mål på fire forsøg. Arkivfoto: Kim Haugaard
Efter en vanvittig kvartfinale, der bød på to gange forlænget spilletid, tabte Randers HK tirsdag aften pokalkvartfinalen i hovedstaden. København Håndbold vandt 34-33.

Håndbold: Ikke siden nederlaget til Viborg HK i semifinalen i 2011, der blev afgjort i straffekastskonkurrence i Arena Randers, har Randers HK været involveret i et større pokaldrama end det, der udspillede sig i kvartfinalen tirsdag aften mod København Håndbold.

Det skulle da lige være semifinalen mod Holstebro i 2016, hvor Randers HK også var i to gange forlænget spilletid, inden de tog stikket hjem og gik videre til en finalesejr over FCM Håndbold.

Men det er trods alt ikke hver dag, at man oplever 80 minutters dampende pokalhåndbold, som skulle til i Frederiksberghallerne, før det stod klart, at København Håndbold booker billetten til Final 4-stævnet, der spiles i juni næste år.

Annonce

34-33 endte den højdramatiske kvartfinale efter to gange forlænget spilletid. Randers HK manglede kun ét sølle mål for at sende kampen i straffekastskonkurrence, men undervejs havde randrusianerne i den grad også chancen for at afgøre det til deres fordel.

Efter udligning til 26-26 af Mathilde Orkild i de sidste sekunder af den ordinære spilletid, kom Randers HK nemlig bedst ud til den forlængede spilletid og bragte sig foran 29-27, mens København havde svært ved at finde vej igennem gæsternes aggressive forsvar, hvor Sidsel Mejlvang var en kriger over dem alle.

Små marginaler

Men Randers HK manglede både held og koldblodighed til at stikke kniven helt ind.

En afslutning forbi mål af Kristin Thorleifsdottir og en forkert dommerkendelse for overtrådt på Mathilde Orkild var de marginaler, der skulle til for København for at komme tilbage og sikre yderligere to gange fem minutters forlænget spilletid.

Annonce

7 mod 6

Her var Randers HK igen fint med til 32-32, inden det vel nok afgørende moment indtraf. København-træner Claus Mogensen havde fra anden halvlegs start satset benhårdt på at spille 7 mod 6, hvilket var med til at bringe dem tilbage i kampen.

Men det gav også Randers HK mange chancer for at sende bolden i tomt mål, og havde Nicoline Olsen scoret på endnu en ved 32-32, var det formentlig gået randrusianernes vej. Nu sendte hun i stedet bolden forbi mål, og så fandt København momentum og de sidste kræfter med to scoringer, inden Kristin Thorleifsdottir kunne reducere til 33-34 med opgøret sidste mål.

En tung skæbne for Randers HK, der ellers havde dækket det hele så flot op i opgørets første 30 minutter, som de vandt 15-11 i kraft af et stærkt forsvar, mange gode redninger af Mathilde Juncker og en god variation i angrebsspillet.

Annonce

Rej vågnede op

Anført af Mia Rej, som var blevet pakket godt ind før pausen, hvor hun blot lavede to mål, kom København dog buldrende ud til anden halvleg, hvor de vandt de første tolv minutter med 10-2 og derfor pludselig befandt sig i føring 21-17.

Men Julia Pontoppidan, der var tilbage efter at have været ude med coronavirus, Kristin Thorleifsdottir og ikke mindst Camilla Degn, der spillede en sublim kamp, var med til at bringe Randers HK tilbage og kampen derhen, hvor det til sidst var som at slå plat eller krone om, hvem der ville løbe med sejren.

Mønten rullede Københavns vej, men i Randers HK-lejren vil de stadig kunne se tilbage på en opløftende præstation, der lover godt for de sidste ligakampe i efteråret. At den første så kommer allerede på lørdag hjemme mod Horsens, er måske nok lidt af en streg i regningen, når det nu endte med 20 minutters overarbejde i hovedstaden.

Men om ikke andet var det da i hvert fald all in, som cheftræner Niels Agesen havde proklameret inden opgøret.

Kampen i tal

Pokalkvartfinale

København Håndbold - Randers HK 34-33

Efter to gange forlænget spilletid

Første forlængede spilletid: 30-30

Ordinær kamp: 26-26  (11-15)

Topscorere København Håndbold: Mia Rej 12, Andrea Hansen 5, Larissa Nusser 5, Maria Hjertner 4, Louise Føns 3.

Randers HK: Camilla Degn 7, Kristin Thorleifsdottir 7, Sidsel Mejlvang 5, Mai Kragballe 4, Julie Pontoppidan 4,  Mia Møller 2,  Mathilde Orkild 2, Christina Hansen 1, Amalie Pelzer 1.

Stillinger undervejs: 1-3, 8-7, 10-10, 10-14, 16-16, 21-17, 23-22, 25-22, 27-29, 30-29, 32-32.

Udvisninger: København Håndbold 3, Randers HK 2.

Dommere: Kalle Thygesen og Jacob Jæger Pagh

Annonce
Randers For abonnenter

Stigende antal millioner når aldrig borgerne: I én kommune går halvdelen af pengene til cheflønninger og støttefunktioner

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Sagen afgjort: Ny ambulance-station i Randers Syd bliver indflytningsklar i julemåneden

Randers FC For abonnenter

Disse 5 ting skal vi blive klogere på, før det bliver alvor i Randers FC

Alarm 112

Fik slag i ansigtet: 19-årige frarøvet taske og studenterhue

Randers

Arrangører får længe ventet grønt lys: Ude Af Kontrol og Cascada indtager Justesens Plæne i festugen

Sport For abonnenter

Chris og Melskens' mavefornemmelse kaldte på noget nyt: Randers Freja får nyt trænerteam med Vorup-rødder

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Tordenguden Andreas Christensen: - Vi tager lyden fra Danmark med til Amsterdam

Randers

Endnu en legeplads udsat for hærværk: - Der er nogen, der er gået mere eller mindre amok med en sprittusch

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Randers

Smadrede bilrude og stjal højttaler: - Du kan bare melde det til forsikringen

Randers For abonnenter

Frustrerede politikere om nej til byggeri i to etager: Skal vi til at bo i jordhuler?

Alarm 112

Brandfolk genoplivede kat på åben gade: Nu er der godt nyt fra dyrehospitalet

Annonce