Annonce
Favrskov

800 gymnasieelever har brug for mødested: Kæmpe lokal opbakning til frivillighedsprojekt

Fra venstre mod højre var Anne Persson, Peter Winding og Linda Winding ude at besøge Jon Ahrensbach fra Kaffebaren i Hinnerup for at lære af hans erfaringer med et lignende projekt. Med ryggen til ses Karoline Bloch og bag kameraet den anden initiativkvinde, Trine Persson.
Over fyrre personer har meldt sig som faste frivillige i løbet af den første uge, hvor drømmen om en brætspilscafé I Hadsten har været offentlig. Én af initiativtagerne, Linda Winding, kan næsten ikke få armene ned over opbakningen.

Hadsten: Favrskov Gymnasium i Hadsten har 800 elever, men byen har ikke nogen oplagte steder for dem at hænge ud, lyder anken. Gymnasiet bliver låst om eftermiddagen, og hvis de unge ikke tager hjem til nogen, så smutter de med toget til Randers eller Aarhus. Derfor har Linda Winding og Trine Persson taget initiativ til en frivilligt drevet brætspilscafé i samarbejde med Røde Kors.

Selvom det ikke er meget mere end en uge siden, at initiativet først dukkede op på Facebook, har det allerede fået luft under vingerne. En otte personers styregruppe er dannet, og omkring 40 mennesker har meldt sig som frivillige i den kommende café. Der er endda begyndt at tikke sms'er ind med økonomisk støtte.

- Folk sender 5000 kroner over sms, og vi har ikke engang spurgt endnu, fortæller Linda Winding.

Behov og ildsjæle trækker opbakning

Hun tror, at den store opbakning blandt andet skyldes det store behov, som projektet rammer. Desuden mener hun, at de unge godt kan lide, at caféen opstår i samarbejde med Røde Kors, som har lejet lokalerne blandt andet til deres lektiecafé og nørklerklub. Til gengæld skal overskuddet på kaffesalget i caféen støtte forskellige Røde Kors-projekter. Linda Winding håber også, at projektet kan give frivilligt overskud til blandt lektiecaféen, som mangler flere hjælpere.

- Men vi lægger også hårdt arbejde i det. Både Trine Persson og jeg er ildsjæle, som allerede er i gang med at aftale møder med lokale virksomheder og ude på skolerne, forklarer Linda Winding, som selv har mange års erfaring i at arbejde med frivillighed og iværksætteri.

Hendes initiativkompagnon Trine Persson har ledelseserfaring som ejer af Webapoteket. Og både de og deres mænd har store netværk i området, som også har været med til at sparke projektet fra start.

Den store opbakning har fået drømmene for caféen til at vokse. Hvor udgangspunktet var at kunne holde åbent en enkelt eller to eftermiddage om ugen, er der nu planer om måske tre eller fire.

De forestiller sig en café, som serverer kaffe, the, kakao, sodavand og kage, hvor der er lækkert at være med brugte møbler og frivillig betjening. Begge dele af høj kvalitet. Det skal være et sted med hjerterum og hjemlighed.

De vil også have de unge til at selv at bære med. Til gengæld er de klar til at give dem en udtalelse, hvis de er frivillige i et halvt år.

Annonce

- Endelig et sted at være

Karoline Bloch er 18 år og går selv på Favrskov Gymnasium. Hun er desuden med i styregruppen for den nye café. Hun mener også, at den rammer et stort behov i byen, som ellers - ifølge hende - er mere rettet mod parcelhusfamilien. Til gengæld bliver det ikke noget problem, at den er alkoholfri.

- Når fredagscaféen er åben på gymnasiet, er det heller ikke alkoholen, der er det vigtigste. Men at vi endelig har et sted, hvor vi kan være sammen, forklarer hun.

Hun tror, at det kommer til at fungere godt med brætspil.

- Hvis man sidder og kommer til at kede sig, kan man tage et spil eller give sig til at lave lektier, konstaterer hun.

Caféen er rettet mod unge, men alle er velkomne. Mandag holder det nye projekt opstartsmøde for alle interesserede, hvor de forventer minimum 50 deltagere i Sundhedshuset.

Annonce
Randers For abonnenter

Fra ruiner til nyt boligkvarter: Snart begynder udlejningen af de første boliger på Møllestensvej ved Gudenådalen

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Afgående borgmesterkandidat vil ikke uddybe sit overraskende farvel til politik: - Jeg er sgu lidt kedelig

Randers FC For abonnenter

Randers FC jubler over talentsalg: - En god handel og et kæmpe skulderklap

Randers

Den store rejselyst giver månedslange ventetider til nyt pas

Randers

Kommunens nye maskine fræsede cykelsti op

Randers For abonnenter

Dyrt facebookopslag: Sur smiley og bøde på 7500 kroner til lokal helsekost-webshop

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Østjylland

SF-Favrskov klar til kommunalvalget

Randers

Mulig afløser er klar: Tidligere godsdirektør melder sig som ny spidskandidat for Venstre

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Navne

Dødsfald: Farvel til en ærlig og driftig forretningsmand, der har tørret hænder på folk over hele verdenen

Navne For abonnenter

Sammenlægning har lettet arbejdet

Randers FC

Familien har dobbelttjekket destinationen: Randers FC sælger talent til tysk topklub

Annonce