Annonce
Randers

84-årig kvinde blev narret : "Yousee-mand" svindlede sig til hendes NEMID

Arkivfoto: Michael Bager
En 84-årig kvinde fra det sydøstlige Randers kontaktede mandag politiet efter opfordring fra sin bank, der havde konstateret, at en ukendt person havde hævet et større beløb fra kvindens konto.

Randers: Den 84-årige kvinde var i fredags ved 14-tiden blevet ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra Yousee. Manden spurgte, om kvinden havde opsagt sin betalingsservice hos sin bank, hvilket hun nægtede.

Herefter "konkluderede" manden, at der så måtte være tale om en hacker, og tilbød hende at hjælpe med at få styr på det.

Han sagde, at han skulle bruge kvindens NEMID, personnummer, adgangskoden til hendes computer og nummeret på hendes nøglekort.

Imens den intetanende kvinde talte med "Yousee-manden", modtog hun to sms’er fra sin bank med nogle koder, som han oplyste, at han skulle bruge. Han sagde herpå til kvinden, at hun ville modtage et nyt NEMID nøglekort, idet hun jo var blevet hacket, og at hun ikke måtte åbne sin netbank før 48 timer senere.

Annonce

Datter fattede mistanke

Da kvinden dagen efter fik besøg af sin datter, fortalte hun om opkaldet fra "Yousee-manden".

Fortællingen gjorde datteren mistænksom. Hun åbnede derfor sin mors netbank og kunne konstatere, at der var hævet et større kontantbeløb på hendes konto. Den 84-årige kvinde fik herefter med det samme spærret sine kort og sit NEMID.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Direktør om ny Burger Shack-brand: Det må bare ikke ske, det her

Annonce