Annonce
Østjylland

84 ansatte i regionen smittet med corona: - Vi holder øje med, om tallet stiger

Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland, vil ikke fortælle, hvor de corona-smittede ansatte arbejder.
Region Midtjylland har netop offentliggjort, at 84 ansatte fra regionens sundhedsvæsen er eller har været smittet med covid-19. Tallene bekymrer ikke koncerndirektør Ole Thomsen.

Randers: Siden 10. marts er 84 ansatte i regionens sundhedsvæsen blevet konstateret smittet med corona. Det oplyser koncerndirektør Ole Thomsen. Tallene har regionen fundet ved at hente data fra et forskningsprojekt, der registrerer alle corona-smittede.

De 84, som altså enten er eller har været smittet med corona, er ansatte på regionens hospitaler, inden for psykiatrien og det sociale område.

Regionen kan ikke oplyse, hvor mange af de 84 som er erklæret raske og derfor er tilbage på arbejde igen.

Region Hovedstaden og Region Sjælland har offentliggjort tal for både de smittede og de raskmeldte.

Annonce

Ikke detaljer

Hvilke hospitaler arbejder de smittede på?

- Det vil jeg ikke oplyse. Vi har et princip om, at vi ikke offentliggør sygdomsoplysninger om ansatte for at beskytte dem mod at blive identificeret, siger Ole Thomsen.

Han oplyser, at hospitalsledelserne har alle de detaljerede tal helt ned på afdelingsniveau og på tværs af hospitalerne, så de kan sammenligne og holde øje med udviklingen.

Hvad kan I bruge tallene til?

- Vi kan holde øje med om de stiger, for så vil der måske være grund til at slå alarm.

Få syge

Ole Thomsen oplyser også, at han nøje overvåger det samlede sygefravær i sundhedsvæsenet. Han oplyser, at sygefraværet i marts 2020 var lavere end i marts 2018 og på niveau med sygefraværet i 2019.

Fremover vil Region Midtjylland dagligt opdatere og offentliggøre antallet af ansatte i sundhedsvæsenet, der er konstateret smittet med covid-19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce