Annonce
Randers

87-årig glæder sig over ny busrute: - Det nytter jo ikke noget, at folk bliver totalt lukket ude på landet

Der kommer til at køre bus gennem Vestrup, som er den mindste af de nedre byer øst for Randers. Arkivfoto: Kim Haugaard
87-årige Mogens Jess Larsen fra Vestrup glæder sig over, at der nu kommer til at køre bus gennem byen, men han mener samtidig, at der har været for lidt information fra kommunens side om den nye trafikplan.
Annonce

Vestrup: Mens mange har været trætte af de ændringer, som den nye kollektive trafikplan for Randers Kommune indebærer, er der også nogle, der er glade for ændringerne.

En af dem er 87-årige Mogens Jess Larsen fra Vestrup, der ser frem til, at en ny lokalrute 18 fra Tebbestrup til Albæk betyder, at der nu kommer til at køre bus gennem den lille by, der er den mindste af de nedre byer øst for Randers.

- Nu skal vi jo ikke glæde os for tidligt, men hvis det holder, så er vi glade for, at det nu er muligt at komme til og fra byen, siger han.

Mogens Jess Larsen har stadig kørekort og kan på nuværende tidspunkt stadig selv komme frem og tilbage, eksempelvis når der skal handles i enten Dronningborg eller Harridslev, men han er godt klar over, at der kommer et tidspunkt, hvor det ikke længere er en mulighed.

- Man vil jo gerne have, at vi flytter ud på landet, og så kan det jo ikke nytte noget, at folk bliver lukket totalt ude og ikke kan komme herfra, siger han.

Annonce

For lidt information

Mogens Jess Larsen bor på Skjødtgården, en over 250 år gammel gård, der er blevet restaureret og ombygget, så den nu indeholder 14 almene boliger. Han flyttede til Vestrup i 2006 fra Mellerup, og siden har han og flere andre flere gange rykket for en busrute gennem byen.

På Skjødtgården er Mogens Jess Larsen derfor ikke den eneste, der er positiv over den nye rute.

- I otte af lejlighederne bor der ældre mennesker, så der er flere end mig, der er glade for, at bussen kommer til at køre igennem byen, og derudover bor der også folk med børn, der går i skole i Randers, siger han.

Mogens Jess Larsen ved godt, at Vestrup er en lille by - restaureringen og ombygningen af Skjødtgården førte til, at indbyggertallet næsten blev fordoblet i Vestrup - men han påpeger, at det ikke kun er Vestrups indbyggere, der får gavn af den nye busrute.

- Det kommer jo også folk i blandt andet Albæk til gode, siger han.

Han har dog en anke, hvad angår den nye trafikplan.

- Jeg synes, det har været for lidt information om hele den her ændring. Jeg synes, det er for ringe, at man selv skal gå på nettet for at finde ud af ændringerne - man aner ikke en pind, siger Mogens Jess Larsen, der selv blev gjort opmærksom på ændringerne af en af de andre beboere på Skjødtgården.

- Jeg synes godt, Randers Kommune kunne have orienteret på en anden måde, for eksempel ved at have kaldt sammen til et orienteringsmøde om ændringerne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce