Annonce
Randers HK

880 dages ventetid endelig overstået: Ny Randers HK-back gjorde comeback på håndboldbanen

Nicoline Olsen (med knæbeskytteren) var endelig i kamp på en håndboldbane igen, da Randers HK mødte Viborg HK. En kæmpe forløsning for højrebacken, som har siddet ude med en alvorlig knæskade i næsten 2,5 år. Foto: Anne Myrup Frost
Nicoline Olsen har siddet ude i næsten 2,5 år, men den nye Randers HK-spiller fik onsdag aften endelig comeback på håndboldbanen mod Viborg HK.

Randers: En sæson på sidelinjen er lang tid. To er en evighed. Og når coronapausen så lægger yderligere næsten et halvt år til den ligning, føles ventetiden uendelig.

Der var derfor ikke noget at sige til, at Nicoline Olsens smil nåede op til begge ører, da hun efter Randers HK's nederlag på 21-27 til Viborg HK i klubbens første testkamp skulle gøre status på det første kvarters spilletid i 880 dage.

- Det var en kæmpe forløsning endelig at være i kamp igen og kunne give den gas mod nogle andre modstandere end dem, jeg træner med til daglig. Det er bare megafedt, lød det fra den nye højre back i Randers HK.

Annonce

Indhoppet i træningskampen var kulminationen på et alenlangt genoptræningsforløb, som blev sat i gang, da hun som Aarhus United-spiller i marts 2018 pådrog sig en alvorlig korsbåndsskade.


Det var en kæmpe forløsning endelig at være i kamp igen og kunne give den gas mod nogle andre modstandere end dem, jeg træner med til daglig. Det er bare megafedt.

Nicoline Olsen, Randers HK


Det ene styrketrænings- og løbepas tog det andet. Disciplinen har nemlig aldrig fejlet noget hos bagspilleren. Alligevel opstod der komplikationer med knæet, så hun i sommeren 2019 måtte gennem endnu en operation og endnu en omgang genoptræning.

Sommerfuglene i maven var af den grund til at tage og føle på, da comebacket til håndboldbanen nærmede sig i Ulvehøjhallens omklædningsrum onsdag eftermiddag.

- Jeg vidste, at jeg skulle spille i anden halvleg, og jeg vil sige, at da vi sad til taktik lige inden, ville jeg gerne have haft det til at vare lidt længere, så der gik mere tid, inden jeg skulle ind. Men da jeg så endelig kom på banen, var det bare at slippe tankerne og spille derudaf, griner Nicoline Olsen.

Hovedet skal med

Det var på forhånd aftalt, at spilletiden skulle begrænses til 15 minutter. Der er ingen grund til at risikere noget.

Højre backen gjorde ikke det store væsen af sig i det kvarter. Hun var blandt andet sammen med Ida Callisen den eneste Randers HK-spiller, som måtte gå fra opgøret uden scoringer, men det var heller ikke det vigtigste.

- Der er stadig noget med timingen. Det hele er jo meget nyt og rigtig lang tid siden, så det handlede egentlig mest om at komme på banen for at mærke, hvordan det er at stå i en kampsituation igen. Det var fint, at det bare var en træningskamp, så jeg kunne spille frit, siger Nicoline Olsen.

Knæet mærkede hun heldigvis intet til, så der bør være endnu mere tid på banen at hente fredag, når Randers HK tester mod Holstebro Håndbold.

- Jeg skal lige se, hvordan kroppen reagerer på træningen torsdag, men jeg satser på, at jeg i hvert fald kan spille 15 minutter igen. Mit ben er jo klar, så det handler meget om, at hovedet skal være med i hele processen. Jeg skal bare tage det skridt for skridt og få nogle flere kampe i benene, så skal det nok kunne følge med, siger bagspilleren.

Kampen mod Holstebro Håndbold bliver spillet i Ulvehøjhallen klokken 14 og kan følges live på amtsavisen.dk.

Annonce
Randers For abonnenter

DFs byrådsmedlem vil ikke vaccineres mod covid-19: - Jeg er for ung til at agere forsøgsperson og vil ikke lade mig presse til at blive stukket

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Jyske Bank er tæt på at være klar til at rykke ind i sit nye, bæredygtige randersdomicil

Randers FC For abonnenter

Timing, ambitionsniveau og erstatninger? Søren Pedersen går i dybden med profilsalg

Randers

Corona-tiden har været god for Lillebjørn

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers

Alarm 112

Kedelig stigning i trafikken: Flere forsøgte at liste branderten hjem

Sport For abonnenter

Roser, nyopdagelse og oplagte punkter at forbedre: Ole Bitsch evaluerer testsejren mod Horsens

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: Randers HK trak fra Horsens til sidst

Randers

Borgmesterløfte: Plan for parkering er lige på trapperne - men ikke alle kan få en p-plads lige uden for døren

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Randers FC

Officielt: Randers FC sælger Greve

Navne For abonnenter

Ellen er en særdeles frisk 100-årig: Var købmandskone, da karlene mødtes for at spise om kap i flødeboller

Randers FC

Medie: Mathias Greve er til lægetjek i anden Superliga-klub

Annonce