Annonce
Randers HK

880 dages ventetid endelig overstået: Ny Randers HK-back gjorde comeback på håndboldbanen

Nicoline Olsen (med knæbeskytteren) var endelig i kamp på en håndboldbane igen, da Randers HK mødte Viborg HK. En kæmpe forløsning for højrebacken, som har siddet ude med en alvorlig knæskade i næsten 2,5 år. Foto: Anne Myrup Frost
Nicoline Olsen har siddet ude i næsten 2,5 år, men den nye Randers HK-spiller fik onsdag aften endelig comeback på håndboldbanen mod Viborg HK.
Annonce

Randers: En sæson på sidelinjen er lang tid. To er en evighed. Og når coronapausen så lægger yderligere næsten et halvt år til den ligning, føles ventetiden uendelig.

Der var derfor ikke noget at sige til, at Nicoline Olsens smil nåede op til begge ører, da hun efter Randers HK's nederlag på 21-27 til Viborg HK i klubbens første testkamp skulle gøre status på det første kvarters spilletid i 880 dage.

- Det var en kæmpe forløsning endelig at være i kamp igen og kunne give den gas mod nogle andre modstandere end dem, jeg træner med til daglig. Det er bare megafedt, lød det fra den nye højre back i Randers HK.

Indhoppet i træningskampen var kulminationen på et alenlangt genoptræningsforløb, som blev sat i gang, da hun som Aarhus United-spiller i marts 2018 pådrog sig en alvorlig korsbåndsskade.


Det var en kæmpe forløsning endelig at være i kamp igen og kunne give den gas mod nogle andre modstandere end dem, jeg træner med til daglig. Det er bare megafedt.

Nicoline Olsen, Randers HK


Det ene styrketrænings- og løbepas tog det andet. Disciplinen har nemlig aldrig fejlet noget hos bagspilleren. Alligevel opstod der komplikationer med knæet, så hun i sommeren 2019 måtte gennem endnu en operation og endnu en omgang genoptræning.

Sommerfuglene i maven var af den grund til at tage og føle på, da comebacket til håndboldbanen nærmede sig i Ulvehøjhallens omklædningsrum onsdag eftermiddag.

- Jeg vidste, at jeg skulle spille i anden halvleg, og jeg vil sige, at da vi sad til taktik lige inden, ville jeg gerne have haft det til at vare lidt længere, så der gik mere tid, inden jeg skulle ind. Men da jeg så endelig kom på banen, var det bare at slippe tankerne og spille derudaf, griner Nicoline Olsen.

Annonce

Hovedet skal med

Det var på forhånd aftalt, at spilletiden skulle begrænses til 15 minutter. Der er ingen grund til at risikere noget.

Højre backen gjorde ikke det store væsen af sig i det kvarter. Hun var blandt andet sammen med Ida Callisen den eneste Randers HK-spiller, som måtte gå fra opgøret uden scoringer, men det var heller ikke det vigtigste.

- Der er stadig noget med timingen. Det hele er jo meget nyt og rigtig lang tid siden, så det handlede egentlig mest om at komme på banen for at mærke, hvordan det er at stå i en kampsituation igen. Det var fint, at det bare var en træningskamp, så jeg kunne spille frit, siger Nicoline Olsen.

Knæet mærkede hun heldigvis intet til, så der bør være endnu mere tid på banen at hente fredag, når Randers HK tester mod Holstebro Håndbold.

- Jeg skal lige se, hvordan kroppen reagerer på træningen torsdag, men jeg satser på, at jeg i hvert fald kan spille 15 minutter igen. Mit ben er jo klar, så det handler meget om, at hovedet skal være med i hele processen. Jeg skal bare tage det skridt for skridt og få nogle flere kampe i benene, så skal det nok kunne følge med, siger bagspilleren.

Kampen mod Holstebro Håndbold bliver spillet i Ulvehøjhallen klokken 14 og kan følges live på amtsavisen.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce