Annonce
Randers

9. og 10.klasserne i Randers bliver ikke glemt - Dansklæreren fik en god idé

Tilde Fogh Vindelev håber, at hendes lærerkolleger rundt omkring vil opfatte det som et kærkomment og anderledes projekt, der altså også appellerer til de faglige discipliner. Alle elever kan deltage med eller uden deres lærer. Foto: Annelene Petersen
En dansklærer fik en god idé. Sammen med flere af byens kulturinstitutioner inviteres samtlige folkeskolens afgangsklasser til at deltage i en corona-konkurrence, hvor de fortæller om deres tanker i denne mærkelige corona-tid, hvor alle sidder derhjemme mere eller mindre isolerede hver for sig. Det er elever, der ikke bare mister deres eksamen, men også den festivitas, der hører med til at sige farvel til folkeskolen

Randers: De er i parantes bemærket den glemte årgang, de mange afgangselever fra 9. og 10. klasse, der må sige farvel til deres skolegang uden at være sammen.

- Men de skal have en stemme, siger Tilde Fogh Vindelev, der blandt andet er klasselærer for en 9. klasse på Randers Lille Skole.

Hun kunne ikke bære, at så mange elever bare skulle forlade deres skolegang i tavshed med kurs mod at træde ud af deres skoletid, uden nogen bemærkede det eller fejrede det.

Derfor gik hun i tænkeboks for at sikre, at den årgang også fik mulighed for at sætte spor i sandet.

Sammen med medarbejdere fra Randers Bibliotek, Museum Østjylland, Randers Stadsarkiv og Randers Kunstmuseum er der udarbejdet en corona-konkurrence, hvor alle afgangselever inviteres til at deltage.

Konkurrencen er udfaset i fire kategorier. Man kan vælge at tage nogle fotografier, lave en video, skrive et essay eller lave en podcast. Fælles for alle kategorier er, at de unge giver udtryk for de tanker og følelser, de har i denne mærkelige tid, hvor en stor del af samfundet er sat på standby og deres eksamen er droppet med et pennestrøg. Der er biografbilletter i præmie til vinderne i de fire kategorier. Sidst men ikke mindst vil al materialet bliver udstillet i Kulturhuset, når vi igen må samles og mødes i lidt større forsamlinger. For disse elever skal altså ikke bare gå ud i glemslen, selv om det ligger lige for med de restriktioner, coronaen har lagt over samfundet.

Materialet til konkurrencen er på vej ud til skolerne, lærerne og eleverne.

Annonce

Corona-konkurrence

Konkurrencen henvender sig til alle kommunens 9. og 10. klasser.

Den er inddelt i fire kategorier:

Essay, fotografi, video og podcast.

Der er biografbilletter i præmie til vinderne af hver kategori.

Al materiale bliver udstillet i Kulturhuset, når der igen bliver muligt.

Deadline 10. maj.

Opgaven sendes til: ungicoronaenstid@gmail.com

Festen aflyst

- Lige pludselig blev tæppet revet væk under eleverne. På min skole var de godt i gang med at lave blå bog og forberede sig til den store dag, sidste skoledag. Og pludselig var alt forandret. Det kom så brat, og fakta er, at der ikke bliver nogen eksamen for dem, siger Tilde Fogh Vindelev, der sideløbende med sin digitale undervisning gik og tænkte på, hvordan man mon kunne lave noget samlende for den årgang, der ikke fik nogen eksamen.

- Det er ikke bare eksamen, de går glip af. Også festen. Hos os er der en masse dejlige ritualer, som plejer at præge sidste skoledag. Det bliver de snydt for. I stedet får de en stemme ved at deltage i corona-konkurrencen, siger Tilde Fogh Vindelev, der håber, at hendes lærerkolleger rundt omkring vil opfatte det som et kærkomment og anderledes projekt, der altså også appellerer til de faglige discipliner.

Alle elever kan deltage med eller uden deres lærer.

Konkurrencen er i sagens natur udskrevet som en soloopgave. For alle skal jo være isolerede. Men det giver så mening at samle alt materialet i en udstilling, hvor vi allesammen kan læse, se, lytte og få indblik i den her tidslomme, som de unge også er en del af. Og må betale for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Brand i hus i Grenaa

Randers FC For abonnenter

Grus i den randrusianske målmaskine: Her er Randers FC-lejrens forklaring

Randers FC

Før grundspillets sidste opgør: Navne, noter og bud på Thomasbergs 11 udvalgte

Annonce