Annonce
Navne

90 år: Edvard Kennedy, Assentoft

Edvard Kennedy fylder 90 år onsdag 3. november. Pressefoto

Tidligere el-installatør Edvard Kennedy, Assentoft, fylder 90 år onsdag 3. november.

Edvard Kennedy boede i Assentoft på adressen Storegade 13 fra 1956 til 2001, hvor han og hans hustru, Inger Kennedy, flyttede til Drastrup, efter at Edvard Kennedy i en alder af 70 år selv havde gennemført en gennemgribende renovering af ejendommen på Grenåvej 223.

Edvard Kennedy, der oprindeligt stammer fra Bjerre ved Horsens, kom som 18-årig i lære som elektriker hos Søren Sørensen i Drastrup.

Annonce

Efter sin læretid blev han ansat ved Moesgaard Nielsen i Randers. Og efter nogle år kom han tilbage til Sørensen i Drastrup, hvor han blev driftsleder af installationsforretningen.

Edvard Kennedy ville gerne være selvstændig og valgte i 1961 at tage eksamen som kørelærer. En eksamen, han bestod med ”særdeles godt resultat”.

Ved køreskolens begyndelse kørte Kennedy reklamer i biografen, indtil køreskolen var blevet kendt. Mange udenbys bilister har sidenhen bemærket og kommenteret skiltet på Storegade med Kennedys Køreskole.

Men elektriker-erhvervet trak i Kennedy, og i en alder af 36 år uddannede han sig i 1968 til el-installatør. På det tidspunkt havde Inger og Edvard Kennedy tre børn på henholdsvis seks, 11 og 13 år – og det var nødvendigt at tjene penge til mad og husleje, mens Kennedy studerede i Aarhus til el-installatør. Inger Kennedy, der var skrædderuddannet, tog job som underviser i kjolesyning i Kolind – her underviste hun både morgen-, eftermiddags- og aftenholdene. Og Kennedy kørte taxi om aftenen - på den vis klarede familien sig igennem Kennedys studietid.

I 1969 åbnede Edvard Kennedy el-forretning i tilknytning til privatboligen på Storegade i Assentoft. Herfra blev solgt hårde hvidevarer, belysning med videre. Inger Kennedy passede forretningen.

I løbet af nogle år ændrede butikken dog karakter og blev til en modeforretning med speciale i udlejning af selskabs- og brudekjoler.

Edvard Kennedy drev ved siden af fortsat sin virksomhed som el-installatør.

Kennedy blev i 1972 opfordret af den daværende sognerådsformand til at stille op for de borgerlige til byrådet i Sønderhald Kommune. Han blev valgt ind og var medlem af byrådet i fire år – hvorefter han valgte at stoppe med lokalpolitik for at kunne koncentrere sig fuldt ud om sin virksomhed.

Udover at passe sin virksomhed og de mange faste kunder i såvel Assentoft som omegn – har Kennedy igennem 50 år dyrket sin store interesse for heste. En hobby, som kom til at fylde mere, efter at parret flyttede til ejendommen i Drastrup – her var der nemlig både staldplads og græsarealer til heste – og til limousinekvæg, der senere kom til.
Kennedy avlede i en årrække på hestene og vandt i 1990 ærespræmie med hesten Mozi Essenbæk. Derudover deltog han i dyrskuer – blandt andet på Vilhelmsborg ”Dansk Varmblod”, hvor han var med til at måle heste og føl, inden de skulle kåres.

Igennem fire år var Edvard Kennedy tilknyttet Gl. Estrup Slot, hvor han i weekender, ferier og ved højtider kørte med slottets gæster i sin hestevogn. Han blev også hyret til at køre med konfirmander og brudepar. Kennedy og hans hestevogn havde tilmed en lille rolle i DR's julekalender ”Sebastians Jul” i 2011.

Edvard Kennedy mistede sin hustru i 2018 – men bor fortsat på ejendommen i Drastrup, hvor han også har dyr - blandt andet dexter-kvier, et par kalve og nogle katte.

Kennedy er stadig aktiv og kan godt tage cyklen ind til Brugsen i Assentoft – og en del af sommeren blev brugt på at højtryksrense ejendommens terrasse og store gårdsplads. Han hjælper stadig sine børn, når der skal laves el-arbejde – og to-tre gange om ugen er han i værkstedet hos Kirkens Korshær på Grenåvej, hvor han reparerer diverse el-artikler, lamper med videre, så de kan blive klar til salg i butikken.

Fødselsdagen fejres med den nærmeste familie – herunder de fem oldebørn.

Annonce
Randers For abonnenter

Få det fulde overblik: Sådan er knap 250 millioner lønkompensationskroner blevet fordelt mellem 556 virksomheder i Randers

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Først var der én, så to og nu falder de på stribe: Coronasmitten har fået has på mindst otte politikere i Randers

Randers FC For abonnenter

Venter der et salg eller 100 kampe mere for Vito i lyseblå? - Det er rent win-win, ligegyldigt hvad der sker

Norddjurs

Ø søger sygeplejerske: - Det er et fantastisk job, og vi kører ud til patienterne på en ATV

Randers

Villa stod i lys lue: - Bygningen er overtændt, og det brænder voldsomt derude

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Chefredaktøren mener For abonnenter

Et julebad er ingen selvfølge: Fattig behandling af syge og svage i Randers

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

Randers

Frank Nørgaard langer ud efter sin egen afdeling: Der er ingen undskyldning for dårlig snerydning

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Østjylland

Udbyhøj Kabelfærge bliver slæbt hjem fra Fyn i weekenden: Den er klar på Randers Fjord mandag eftermiddag

Randers For abonnenter

Yvonne kæmper for, at alle kan få et bad til jul - også de svageste: Men kun en enkelt politiker vil lytte

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Annonce