x
Annonce
Randers

90-årig snydt og bestjålet: Narret af ung kvinde

En 90-årig mistede sin pung efter et besøg, som viste sig at være et tricktyveri. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
En 90-årig kvinde mistede sin pung efter besøg af falsk repræsentant fra kommunen. En velkendt fremgangsmåde, siger Østjyllands Politi.

Randers: I tirsdags blev en 90-årig kvinde bestjålet i sin lejlighed i Randers. Tirsdag omkring klokken tre kom hun hjem fra en indkøbstur, og ved døren til sin lejlighed mødte hun en kvinde, som sagde, at hun var fra kommunen.

Den 90-årige inviterede kvinden indenfor, og de to sad og talte sammen et stykke tid, inden kvinden gik fra stedet. Først onsdag opdagede den 90-årige, at hendes pung med flere kontanter og dankort var stjålet fra lejligheden. Det viste sig, at der var hævet nogle tusinde kroner fra kortet.

Kvinden, der udgav sig for at være fra kommunen, beskrives som ikke etnisk dansk af udseende – muligvis østeuropæisk. Hun talte dansk med accent, havde brun hud og mørkt hår. Hun vat 20-25 år og cirka 165 til 170 centimeter høj, og spinkel af bygning.

Annonce

Politiets råd: Vær skeptisk

Østjyllands Politi oplyser, at det er en velkendt fremgangsmåde, at personer udgiver sig for at være fra kommunen eller lignende, hvorefter de får adgang til ældre menneskers hjem og stjæler fra dem. Politiet opfordrer derfor til, at man forholder sig skeptisk, hvis man får uanmeldt besøg af en person fra en myndighed.

Bed om id og lav eventuelt. et kontrolopkald til personens arbejdsplads for at tjekke, om de er den, de udgiver sig for at være. Får du mistanke til, at personen forsøge at snyde dig, så ring til politiet, lyder rådet fra Østjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Lokal politisk bekymring for genåbning af institutioner og skoler: Det vil kræve ekstra ressourcer

Randers

Hvordan holder man påskefrokost sammen hver for sig? Få tip til både teknologi og kreativitet

Randers

Seks-årige Felix’ død har sendt borgerforslag i Folketinget: Mere end 25.000 underskrifter på et døgn

Annonce