Annonce
Rejser

9000 kvadratmeter fulde af eventyr: H.C. Andersens Hus er klar til at åbne

H.C. Andersens Hus ligger centralt i Odense. Illustration: Kengo Kuma & Associates, Cornelius Vöge, MASU planning
30. juni slår Odense dørene op til det nye H.C. Andersens Hus, der byder på hele 9000 kvadratmeter dedikeret den verdensberømte odenseanske digter. Museet er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma og benytter sig af nogle af de allernyeste teknologier til at vække digterens eventyr til live.

Når juni går på hæld, åbner det nye, storstilede H.C. Andersens Hus i Odense. Museet har været mange år undervejs og har gentænkt hele formidlingen af den verdensberømte digters univers. Museet benytter sig af de allernyeste teknologier til at vække eventyrene til live.

H.C. Andersens Hus er tegnet af den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma og hans tegnestue, der blandt andet står bag det nye olympiske stadion i Tokyo.

Arkitekten har fundet inspiration i eventyret ”Fyrtøjet”, hvor træet i eventyrfortællingen afslører en underjordisk verden, der åbner nye perspektiver for soldaten, som er eventyrets hovedperson. Det samme vil museet gøre for sine besøgende.

Annonce

Og ligesom i eventyret ”Fyrtøjet” ligger to tredjedele af museets 5600 indendørs kvadratmeter under jorden. Det underjordiske museum munder ud i et børneunivers, og museumsbygningen fletter sig sammen med en udendørs labyrintisk have. I alt råder museet over 9000 kvadratmeter.

”H.C. Andersens kunstneriske univers er fantastisk, fordi det vender op og ned på forestillingerne om den verden, du troede, du kendte, men uden at sætte noget andet i stedet. Hans eventyr peger ikke mod en ny entydig sandhed, men ud i det åbne - mod verdens forunderlighed og mangfoldighed. I H.C. Andersens Hus fastholder vi flertydigheden ved at bruge Andersens egne kunstneriske strategier som afsæt for både formgivningen af have, hus og udstilling, og som afsæt for de mange kunstneriske bidrag, der bliver en del af museet,” udtaler Henrik Lübker, der er creative director i H.C. Andersens Hus, i en pressemeddelelse.

Starter blidt ud

Museet slår dørene op for de første gæster 30. juni og får det, der bliver betegnet som en blød åbning. Der bliver altså ikke tale om den fulde museumsoplevelse, men snarere en slags forpremiere.

Museet benytter sig af nogle af de allernyeste teknologier til at levendegøre eventyruniverserne. Illustration: Kengo Kuma & Associates, Cornelius Vöge, MASU planning

”Covid-nedlukningen har jo ikke overraskende givet nogle udfordringer undervejs, og derfor vil der være enkelte dele af museet, som endnu ikke er helt klar, når vi åbner. Dertil kommer, at der i forbindelse med et byggeri og et udstillingsdesign af denne kaliber helt uundgåeligt vil være diverse opstartsvanskeligheder som for eksempel teknik, der skal efterprøves og finjusteres. Når vi alligevel vælger at prioritere en soft opening, hvor vi gradvist åbner mere og mere op hen over sommeren, er det, fordi vi gerne vil tilbyde magiske og kunstneriske oplevelser i særklasse til alle de mange mennesker, der kommer til at holde ferie herhjemme i år,” udtaler direktøren for Odense Bys Museer, Torben Grøngaard Jeppesen, i en pressemeddelelse.

Den labyrintiske have er også en del af museumsoplevelsen. Illustration: Kengo Kuma & Associates, Cornelius Vöge, MASU planning

Museet

H.C. Andersens Hus i Odense åbner 30. juni - på grund af corona-situationen bliver det en blød åbning. Det vil sige, at det kun er dele af museet, der åbner til at begynde med.

Det er det japanske arkitektfirma Kengo Kuma, der står bag byggeriet, og det London-baserede Event Communications Ltf., som står bag udstillingsdesignet.

Det nye H.C. Andersens Hus har haft et samlet budget på 390 millioner kroner, hvoraf A.P. Møller Fonden har støttet med 258 millioner kroner.

Ved åbningen af H.C. Andersens Hus vil alle gældende retningslinjer fra sundhedsmyndighederne blive fulgt. Tidsbestemte billetter bestilles online og sikrer god plads og trygge rammer.

Adressen er H.C. Andersen Haven 1, 5000 Odense.

Læs mere på www.hcandersenshus.dk.

Annonce
Randers For abonnenter

Stigende antal millioner når aldrig borgerne: I én kommune går halvdelen af pengene til cheflønninger og støttefunktioner

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Sagen afgjort: Ny ambulance-station i Randers Syd bliver indflytningsklar i julemåneden

Randers FC For abonnenter

Disse 5 ting skal vi blive klogere på, før det bliver alvor i Randers FC

Alarm 112

Fik slag i ansigtet: 19-årige frarøvet taske og studenterhue

Randers

Arrangører får længe ventet grønt lys: Ude Af Kontrol og Cascada indtager Justesens Plæne i festugen

Sport For abonnenter

Chris og Melskens' mavefornemmelse kaldte på noget nyt: Randers Freja får nyt trænerteam med Vorup-rødder

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Selv på en kold, regnfuld sommerdag: I Botanisk Have kan du komme til Middelhavet, ørkenen og troperne

Randers

Endnu en legeplads udsat for hærværk: - Der er nogen, der er gået mere eller mindre amok med en sprittusch

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Randers

Smadrede bilrude og stjal højttaler: - Du kan bare melde det til forsikringen

Randers For abonnenter

Frustrerede politikere om nej til byggeri i to etager: Skal vi til at bo i jordhuler?

Alarm 112

Brandfolk genoplivede kat på åben gade: Nu er der godt nyt fra dyrehospitalet

Annonce