Annonce
Navne

A1 Consult har talrige projekter i gang

<p>Ulrik Max Jørgensen ses her, da han talte efter at have modtaget erhvervsprisen af borgmester Claus Omann Jensen. Foto: Lars Rasborg.</p>

Ulrik Max Jørgensen holder af at arbejde med komplicerede konstruktioner.

I en kælder på Gethersvej i Randers blev grunden nok lagt til det lille virksomhedseventyr, som ingeniør Ulrik Max Jørgensen, 41 år, grundlagde i 2007, og som netop er hædret med Randers Kommunes Erhvervspris.

I kælderen gik drengen nemlig og eksperimenterede med materialer og mindre selvbyggerprojekter. Faktisk blev kælderen efterhånden mere et kombineret værksted og fysikslokale frem for et opbevaringsrum.

I dag er det projekter i en helt anden størrelse, Ulrik Max Jørgensen som indehaver af det rådgivende ingeniørfirma A1 Consult tumler med, assisteret nu af syv ansatte.

Annonce

Fra en beliggenhed i en juletræsplantage på adressen Gl. Viborgvej 39 og overfor den tidligere Elro-bygning styres lige nu endog meget store projekter rundt om i landet.

Et par eksempler: For Frederikshavn Kommune er A1 Consult i gang med at etablere kystsikring ved Gl. Skagen. I Skovshoved Havn nord for København gælder det én af de største udvidelser af en lystbådehavn i Danmark. De nuværende 320 bådpladser skal blive til 640. På Aabenraa Havn skal 500 meter kaj renoveres - og remsen kunne fortsættes. Lige nu har A1 Consult nemlig ikke færre end 40 projekter i gang.

Nævnt i forbindelse med omtalen af erhvervsprisen er jo allerede, at det var A1 Consult, som stod for rådgivningen vedrørende det nye havneområde i Udbyhøj Nord, og som noget temmelig specielt blev det også firmaet fra Randers betroet at skabe en helt ny færgehavn, nemlig Ballen på Samsø.

Det er i øvrigt også A1 Consult, som har projekteret Thailands første vindmøllepark på land, 90 stk. Siemens-møller.

Efter 10 år på Hobrovejens Skole og en matematisk studentereksamen fra Randers Statsskole i 1994 drog unge Ulrik Max Jørgensen et år til New Zealand og Australien og var efter hjemkomsten ganske sikker på, at han skulle være biolog.

Men efter et år på Aarhus Universitet blev Ulrik Max Jørgensen klar over, at han skulle ad en mere teknisk vej og uddannede sig til bygningsingeniør ved Ingeniørhøjskolen i Aarhus, hvorfra han dimitterede i år 2000.

Det hører med i beskrivelsen, at et halvt år praktik blev tilbragt som udsendt til entreprisearbejder af Pihl & Sønner i den afrikanske stat Namibia.

»Jeg ville gerne ud og arbejde i gummistøvler«, forklarer Ulrik Max Jørgensen.

Efter en kortere ansættelse i firmaet Carl Bro i København kom Ulrik Max Jørgensen til firmaet Rambøll i Aarhus og arbejdede her indtil 2005, da han skiftede til firmaet Niras, som gerne ville have ham til at opbygge en anlægsafdeling i Jylland med base i Aarhus.

Det var under ansættelsen i Niras, at Ulrik Max Jørgensen kom til at arbejde internationalt med projekter i Sri Lanka, som var en følge af tsunamien i julen 2005.

I 2007 tog Ulrik Max Jørgensen så springet og etablerede sig som selvstændig.

Begyndelsen var beskeden - en lejlighed på 2. sal i Torvegade og med indehaveren selv som eneste medarbejder.

Senere rykkede A1 Consult ind i lokaler hos Dandomain, men siden sommeren 2015 har adressen været Gl. Viborgvej 39, hvor der også er en plantage med juletræer.

»Vi fældede nogle af træerne til en parkeringsplads og bagefter flere til den bygning, hvor vi nu er«, fortæller Ulrik Max Jørgensen.

Der er i øvrigt en smuk udsigt ud over Gudenådalen fra ejendommen.

Privatbopælen er en lejlighed i Torvegade - nabo til den, hvor A1 Consult begyndte - hvor privatlivet deles med kæresten Sally Boye. Hun har sit eget yogainstitut.

Fra et tidligere forhold har Ulrik Max Jørgensen datteren Cornelia på seks år.

I sine yngre år var Ulrik Max Jørgensen en ivrig - og ferm - udøver af karate. Han trænede altid - under sine mange udlandsrejser eller i krævende eksamensperioder - og fliden blev da også belønnet med sort bælte i denne sport.

Nu er det naturen, Ulrik Max Jørgensen gerne nyder sammen med sin kæreste. Det bliver til mange gå- og cykelture. Formen holdes vedlige med crossfit og svømning. Og så holder Ulrik Max Jørgensen stadig meget af at rejse. Vel at mærke til oplevelser.

Annonce
Analyse For abonnenter

Troværdigheden på spil: Derfor er Kjærsgaard nødt til gå fra K nu og sige farvel til politisk indflydelse

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Konservative i stormvejr: Derfor smækker Christina Kjærsgaard med døren - og derfor bliver Bo Ratz hos partiet

Sport For abonnenter

Utallige jobtitler, adrenalinsus og rødglødende telefoner: Mike Nielsen har aldrig et roligt øjeblik i verdens bedste job

Randers

Julepresset mor i Assentoft fik randrusianerne til lommerne: Når mange donerer, føler man sig mindre alene

Randers

Ny café på central plads i Randers åbner snart: Her bliver søndagsåbent og nye varianter af både kaffe og sandwich

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Michael Dyrby erkender krænkelser i sin cheftid på TV 2

Randers

Butikstyve forsøgte at stikke af fra politiet: Stjal varer i flere butikker

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Annonce