Annonce
forside

Aalborg vil have letbane tilbage på sporet

Politikerne i den nordjyske hovedstad arbejder ufortrødent videre med planerne om en letbane i Aalborg, selv om der ikke er nogen midler at komme efter i regeringens finanslovudspil.

Annonce

Aalborg Kommune har ikke tænkt sig at opgive planen om en letbane i landets fjerdestørste by.

To politiske udvalg indstiller nu til byrådet, at man fortsætter med planerne, selv om regeringen ikke har afsat de ventede millioner til projektet på finanslovudspillet.

»Det gør vi, fordi vi selvfølgelig skal være klar, når det forhåbentlig lykkes os at få letbanen tilbage på finansloven,« siger Hans Henrik Henriksen (S), rådmand i by- og landskabsforvaltningen, i en skriftlig kommentar.

By- og Landskabsudvalget og Sundheds- og Kulturudvalget har onsdag indstillet til Aalborg Byråd, at byrådet godkender kommuneplantillæg og miljørapport for Aalborg Letbane. Dermed fortsætter planlægningen af en aalborgensisk letbane som modsvar til letbaneplanerne i Aarhus og Odense.

I slutningen af september kom det frem, at regeringens udkast til finanslov opererer med et rundt nul til den nordjyske letbane. Det sendte chokbølger gennem byrådet, der havde ventet, at bevillingen i finansloven var en formsag.

By- og landskabsrådmanden håber, at pengene igen kan finde vej under de kommende finanslovforhandlinger.

»Aalborg Letbane er en god forretning, og i statens samlede budget for 2016 drejer det sig om en beskeden post på 41 millioner kroner. Det er en meget lille del af de samlede investeringer i dansk infrastruktur, men en investering af uvurderlig betydning for væksten i Nordjylland,« siger Hans Henrik Henriksen.

Mads Duedahl (V), der er rådmand i sundheds- og kulturforvaltningen, mener, at letbanen i den nordjyske hovedstad vil være en god forretning.

»Erfaringer viser, at letbanen vil kaste op imod 13 gange af investeringen igen. I modsætning til for eksempel øget busdrift er letbanen en blivende investering, som giver investorer den fornødne tillid til den kommende udvikling,« siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Nye veje, kryds og bro for millioner i Randers i ny stor plan - se de projekter der har betydning for din trafikale hverdag

Randers For abonnenter

Hvilken vej skal kommunen gå når det gælder investeringer i ny infrastruktur? Snart bliver det din tur til at svare på det

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Randers

Kvindelig togpassager amok: Råbte af betjente, tabte sin peberspray og ødelagde dør til politistation

Randers FC For abonnenter

Tyrkisk jackpot og vildt skadesmareridt: Colin Todd var som en far for Randers FC-rekordholder

Annonce