Annonce
Østjylland

Aarhus Airport indfører nyt koncept: Solsikkesnor skal hjælpe personer med særlige behov

Aarhus Airport indfører et nyt internationalt initiativ. Foto: Aarhus Airport
Annonce

AARHUS: Aarhus Airport indfører et nyt initiativ, der skal sikre ekstra hensyntagen til personer med særlige behov.

Fra 1. oktober vil passagerer med usynlige handicap eller skjulte sygdomme møde ekstra forståelse og tålmodighed i lufthavnen samt andre større lufthavne i hele landet.

Det er det internationale symbol Solsikkesnoren, der skal sikre det.

Medarbejderne i Aarhus Airport har gennemgået et undervisningsforløb, der giver en basisforståelse for, hvordan man bedst møder gæster, der lever med usynlige typer af handicap, sygdomme og diagnoser.

Det samme gør sig gældende i Aalborg, Billund, Bornholm, Esbjerg og Midtjyllands Lufthavn.

- Solsikkesnoren er et internationalt symbol, der fritager de rejsende for at skulle forklare sig, hvis et særligt behov for forståelse, tid eller tålmodighed opstår. For medarbejderne er snoren et redskab, der gør dem opmærksomme på personer, der ikke umiddelbart ser ud til at have et særligt behov. Snoren har haft en enorm succes i Storbritannien på tværs af mange brancher, og den er blevet taget utroligt godt imod i Københavns Lufthavn, der tog Solsikkesnoren i brug i starten af året, siger Peer H. Kristensen, som er administrerende direktør i Aarhus Airport i en pressemeddelelse.

Solsikkesnoren blev lanceret i Storbritannien i London Gatwick Airport i 2016 og har siden spredt sig til andre britiske lufthavne. I København blev den indført i januar 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce