Annonce
Østjylland

Aarhus Airport om fyringer i SAS: - Det er trist for de mange medarbejdere

- Jeg synes det er trist for SAS og det er i særdeleshed trist for de mange medarbejdere. En stor del af dem er vi jo også vant til at se i vores lufthavn, siger Peer H. Kristensen, administrerende direktør i Aarhus Lufthavn, om de varslede fyringer i SAS. Arkivfoto: Axel Schütt
Tirsdag meldte luftfartsselskabet SAS ud, at man ville fyre op til 5.000 medarbejdere som følge af coronakrisen. I Aarhus Airport forventer man, at SAS vil skrue op for styrken i lufthavnen, når efterspørgslen stiger på den anden side af krisen.
Annonce

TIRSTRUP: I tiden er alle flyvninger til og fra Aarhus Airport aflyst som følge af coronakrisen, og derfor er det også begrænset, hvor påvirket lufthavnen lige nu er af de massefyringer, som SAS tirsdag meldte ud, at man vil gennemføre.

Men det er klart, at det kan betyde, at SAS også på den anden side af krisen skruer ned for styrken i Aarhus Airport, fortæller Peer H. Kristensen, administrerende direktør i lufthavnen.

Han mener at fyringerne er en uundgåelig konsekvens som følge af, at folk slet ikke flyver:

- Det hænger jo sammen med, at der ikke er efterspørgsel på flyvninger lige nu, for man kan ikke flyve nogen steder, og det kan SAS jo også se. Derfor er de også nødt til at afskedige folk, siger han og fortsætter:

- Jeg synes, det er trist for SAS, og det er i særdeleshed trist for de mange medarbejdere. En stor del af dem er vi jo også vant til at se i vores lufthavn.

SAS har meldt ud, at de forventer at fyre op mod 5000 medarbejdere. I Aarhus Airport forventer man, at det får en konsekvens fra antallet af flyvninger fra lufthavnen, men man tror på, at SAS vil skrue op for styrken igen når efterspørgslen stiger på den anden side af krisen. Arkivfoto: Jens Thaysen
Annonce

- Vi må vente og se

I lufthavnen både tror og håber man dog på, at SAS igen skruer op for flyvningerne fra Aarhus Airport, når efterspørgslen - forhåbentligt - begynder at stige på den anden side af coronakrisen.

- Lige nu kan vi jo ikke gøre så meget andet end at afvente og se, hvad der sker efter 10. maj, og om der bliver åbnet op på nogle områder, siger Peer H. Kristensen.

Han forventer også, at SAS snart vil begynde at åbne op for flyvninger mellem Aarhus og København, så man kan imødekomme pendlerne, og på den måde vil der også blive skabt mere efterspørgsel end der er lige nu.

- Normalt har vi jo rigtig mange der pendler til og fra København hver uge, siger Peer H. Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Derfor gik bestyrelsen på dramatisk møde: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende - folk råbte og skreg

Randers FC For abonnenter

Den endelige dom falder torsdag: - Nervøsiteten er væsentlig mindre end i tirsdags

Randers FC

Anden testrunde i Randers FC efter coronaramt cheftræner: Lettelse på Viborgvej

Annonce