Annonce
Østjylland

Aarhus-borgmester vil holde gang i så meget som muligt

- Jeg må opfordre alle til at bakke op om de gode råd og at bakke om de kommunale medarbejdere, der knokler løs for at passe opgaverne, siger borgmester Jacob Bundsgaard. Foto: Axel Schütt
Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard betegner det som dybt tragisk, at corona har kostet sit første dødsfald i Aarhus. Hans fokus er på beredskabet og at holde flest mulige funktioner i gang.
Annonce

AARHUS: - Det er dybt tragisk, at coronavirus allerede har kostet et dødsfald i Aarhus.

Det siger borgmester Jacob Bundsgaard efter at en 92-årig mand på plejehjemmet Hørgården er død af virussen.

- Det er meget sørgeligt, men en alvorlig påmindelse om, at vi skal gøre alt hvad vi kan for at undgå, at smitten rammer de svageste borgere. Og det viser, hvorfor regeringen og vi tager alle de initiativer, for at bremse smittespredningen.

Han står ligesom alle andre med en overraskelse over situationen med mange ubekendte.

På næste byrådsmøde 25. marts må byrådspolitikerne blive hjemme og række fingeren op digitalt, når de vil have taletid. Foto: Axel Achütt
Annonce

"Bak op om medarbejderne"

- Men jeg hæfter mig ved, at mange danskere og århusianere står sammen for at løfte i flok. Der er en stor, fælles bevidsthed om, at vi skal igennem det her. Jeg kan kun opfordre alle til at bakke op om de gode råd og at bakke om de kommunale medarbejdere, der knokler løs for at passe opgaverne. Dem bør vi alle give lidt anerkendelse, siger borgmesteren.

Her henviser han blandt andet til nødpasning af børn og pasning af kommunens ældste og svageste borgere.

- Vi har sat et kriseberedskab i værk, som jeg er imponeret over kunne rulles ud på 48 timer. Det fungerer meget effektivt og imponerende, mener Jacob Bundsgaard.

Annonce

Hjælp til erhvervslivet

For at hjælpe erhvervslivet i den trange tid har borgmesteren foreslået to initiativer: Det første er at fremrykke betalinger til leverandører. Det betyder, at vinduespudsere, cateringfirmaer, it-leverandører og håndværkere med videre ikke skal vente 30 dage eller mere på at få penge fra kommunen efter udført arbejde.

Det andet er en fremrykning af vedligehold og ombygninger i de nu tomme skoler og daginstitutioner, så erhvervslivet får noget at lave, mens andre aktiviteter kan være sat på vågeblus.

- Vi vil prøve at holde så højt et aktivitetsniveau som muligt uden at bidrage til at sprede virus.

Annonce

Digitale møder

Borgmesteren tilføjer, at det også gælder om at holde så meget sagsbehandling i gang som muligt.

- Der kommer en dag efter krisen, hvor vi rammer jorden med fuld kraft, så derfor er det godt at vi har systemer, der gør, at man kan arbejde hjemmefra, så alt ikke går i stå. I den forstand profiterer vi af at være et af verdens mest digitaliserede samfund, siger Jacob Bundsgaard.

Magistratsmødet mandag blev afholdt virtuelt, ligesom man også til det kommende byrådsmøde 25. marts vil være klar med en virtuel løsning for at undgå smittespredning. Så skal politikerne i stedet sidde til byrådsmøde hjemme ved computerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Anden testrunde i Randers FC efter coronaramt cheftræner: Lettelse på Viborgvej

Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce