Annonce
Østjylland

Aarhus-debutant får solide poster i Folketinget: - Jeg kan ikke få armene ned

Heidi Bank har fået en flyvende start som nyvalgt folketingsmedlem. Hun fik fingre i to vigtige hverv, da Venstre torsdag eftermiddag lavede konstitureringen af partigruppen med 43 medlemmer. Foto: Axel Schütt
Heidi Bank bliver Venstres boligordfører og formand for Folketingets ligestillingsudvalg. Partifællen Britt Bager, som er valgt på Djursland, siger farvel til den tunge post som politisk ordfører, og hun ser frem til at få mere tid til familien.
Annonce

AARHUS: Heidi Bank fra Aarhus har trukket et par lange strå i kampen om posterne i Venstres folketingsgruppe.

Det nyvalgte folketingsmedlem med bopæl i Højbjerg bliver Venstres ny boligordfører, ligesom hun indtager partiets post som formand for ligestillingsudvalget.

- Jeg kan ikke få armene ned. De to poster svarer til mine ønsker, så jeg føler mig meget priviligeret. Jeg havde slet ikke forventet at få en udvalgsformandspost, men jeg vil knokle for at leve op til tilliden, understreger Heidi Bank.

Heidi Bank sidder også i Aarhus Byråd.

Den 47-årige politiker var debutant ved folketingsvalget i juni, da hun i Østjyllands Storkreds blev valgt for Venstre med 2.943 personlige stemmer.

Jeg kan ikke få armene ned. De to poster svarer til mine ønsker, så jeg føler mig meget priviligeret.

Heidi Bank, folketingsmedlem

Annonce

Hårdt for familielivet

Torsdag eftermiddag fordelte Venstre poster og ordførerskaber i folketingsgruppen på 43 politikere.

I maj 2018 blev Britt Bager partiets politiske ordfører, men Venstre-politikeren valgt på Djursland må nu nøjes med et hverv som kulturordfører.

- Det har været utroligt hårdt og lærerigt at være politisk ordfører. Men det er ingen hemmelighed, at det har været hårdt for min familie - især min lille dreng på fire år. Derfor har jeg haft et ønske om ikke at fortsætte. Det var mit største ønske at vende tilbage til kultur- og medieområdet. Derfor er jeg meget tilfreds, understreger Britt Bager.

I stedet er Jakob Ellemann-Jensen valgt til politisk ordfører.

Ved valget til folketinget var han den næststørste stemmesluger i Østjyllands Storkreds, kun overgået af Socialdemokratiets Nicolai Wammen

Ved torsdagens konstiturering i Venstre var der også en post til Aarhus-politikeren Fatma Øktem, der er udpeget til ligestillingsordfører.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce