Annonce
Erhverv

Aarhus Kommune afsætter bestyrelsen i Østjysk Bolig

Aarhus Kommune har valgt at afsætte bestyrelsen i Østjysk Bolig. Foto: Google
Aarhus Kommunes tilsyn med de almene boligforeninger har fredag meddelt bestyrelsen i Østjysk Bolig, at den vil få frataget sit ansvar fra 23.april.

AARHUS: Aarhus Kommune har valgt at afsætte bestyrelsen i Østjysk Bolig.

Beslutningen kommer i forlængelse af, at kommunen har meldt en række medarbejdere i boligforeningen til politiet efter en advokatundersøgelse har afsløret, at der kan være sket mandatsvig, underslæb og udført returkommision igennem en årrække for op mod 20 millioner i kroner.

Aarhus Kommunes tilsyn med de almene boligforeninger har fredag meddelt bestyrelsen for Østjysk Bolig, at tilsynet har i sinde at fratage bestyrelsen sit ansvar fra 23. april.

Annonce

- Vi har fra tilsynets side ikke tillid til, at bestyrelsen for Østjysk Bolig vil være i stand til på en overbevisende måde at forestå ansvaret med at rydde op i boligforeningen. Der venter en meget omfattende opgave med at rette organisationen op og sikre, at et muligt tab for boligforeningen og dens lejere bliver så lille som muligt, siger bystrategisk chef i Teknik og Miljø, Bente Lykke Sørensen, der har det overordnede ansvar for kommunens tilsyn.

Lejerbo overtager ansvar

Da den daværende direktør i Østjysk Bolig blev bortvist fra sit job i oktober 2020, blev den administrative ledelse fra boligforeningen Lejerbo indsat som forretningsfører i Østjysk Bolig. Nu bliver det ligeledes forretningsføreren fra Lejerbo, der fremadrettet skal varetage bestyrelsesansvaret i Østjysk Bolig.

Det skriver Aarhus Kommunes tilsyn i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt, at vi holder fast i beboerdemokratiet i de enkelte afdelinger i boligforeningen, og samtidig er det vigtigt, at vi får indsat en bestyrelse, der kan lade nye øjne se på sagerne i beboernes interesse. Det er efter vores vurdering den eneste måde, hvorpå vi kan få fuld indsigt og gøre det ypperste mod, at lejerne skal lide tab, siger Bente Lykke Sørensen.

Advokatundersøgelsen er overdraget til Østjyllands Politi til brug for efterforskningen.

Annonce

Ville gerne have gjort arbejdet færdig

Bestyrelsesformanden i Østjysk Bolig, Katja Hillers, bekræfter, at hun fredag har været til møde med Aarhus Kommunes Tilsyn.

- Her fik jeg besked om, at tilsynet vil indsætte en midlertidig forretningsfører for Østjysk Bolig, som, ud over at varetage administrationen af Østjysk Bolig, også skal varetage organisationsbestyrelsens og repræsentantskabets opgaver. Afdelingsbestyrelserne vil fortsætte deres arbejde. Det er Lejerbo, der er udpeget som midlertidig forretningsfører. Med andre ord er organisationsbestyrelsen blevet bedt om at trække sig, og det efterkommer vi naturligvis. Det er ærgerligt, at beboerdemokratiet på den måde sættes ud af spil, men set i lyset af den advokatundersøgelsesrapport, der blev offentliggjort tidligere på ugen, er det selvfølgelig også forståeligt. Dog er jeg ked af, at jeg ikke får mulighed for at gøre det arbejde færdigt, som jeg synes, vi var godt i gang med, men det er desværre ikke muligt, lyder det i en pressemeddelelse fra Østjysk Bolig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce