Annonce
Østjylland

Lærerforening kontaktes af bekymrede medlemmer: Undrer sig over myndighedernes anbefalinger

Jesper Skorstengaard, formand for Århus Lærerforening, håber, at nødundervisningsbekendtgørelsen igen bliver taget i brug på de århusianske skoler, så det er nemmere for lærerne at opretholde et afstandskrav. Foto: Axel Schütt
Århus Lærerforening håber, at myndighederne igen vil gøre brug af nødundervisning på de århusianske skoler for at undgå smittespredning. Børn og Unge har bedt styrelse om en sundhedsfaglig vurdering.
Annonce

AARHUS: Århus Lærerforening har de seneste uger modtaget mange henvendelser fra bekymrede lærere, der er usikre på, om der ville være nok fokus på afstand og smitteforebyggelse, når skolerne nu starter op igen.


Hvis opgaven i Aarhus lige nu er at begrænse risikoen for smitte, hvorfor har vi så glemt en stor organisation som skolen, hvor der potentielt er rigtig mange, der møder hinanden på kryds og tværs.

Jesper Skorstengaard, Formand i Århus Lærerforening


Formand i Århus Lærerforening, Jesper Skorstengaard, undrer sig over, hvorfor myndighedernes anbefalinger om at udskyde fysisk skolestart for ungdomsuddannelserne i de næste 14 dage ikke også gælder for skolerne, og sætter spørgsmålstegn ved om de nuværende retningslinjer er tilstrækkelige.

- Hvis opgaven i Aarhus lige nu er at begrænse risikoen for smitte, hvorfor har vi så glemt en stor organisation som skolen, hvor der potentielt er rigtig mange, der møder hinanden på kryds og tværs, spørger han.

Hvor sundhedsmyndighederne anbefaler ungdomsuddannelserne at give eleverne virtuel undervisning for at undgå fysisk fremmøde, hører han sine medlemmer spørge, hvad forskellen er på en elev i 9. klasse og en elev i gymnasiet, når det kommer til smittebekæmpelse.

- Det bekommer nogle af vores medlemmer lidt svært forstå, at man også på social- og ældreområdet skal gå i nedlukning, mens skoleområdet bare kører videre. De mangler en forklaring fra nogen med en sundhedsfaglig ekspertise, som kan forklare, hvorfor det er ok at gå på arbejde som lærer, siger lærerformanden.

Annonce

Ønsker at genindføre nødundervisning

Derfor har Jesper Skorstengaard i et brev til borgmester Jacob Bundsgaard (S) og rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom (SF), opfordret til, at det bliver mere tydeligt, hvad skolernes rolle er, når det kommer til forebyggelse af smittespredning.

Århus Lærerforening håber, at myndighederne vil gøre brug af muligheden for at genindføre reglerne om nødundervisning på de århusianske skoler de næste 14 dage eller indtil smittetallene igen er faldet.

- I nødundervisningsbekendtgørelsen tager man afsæt i, at der skal være afstand på en eller to meter. Den åbner op for, at man kan sende de børn hjem, der ikke er plads til og bytte lærere rundt, så der er bemanding til mindre hold, og det har man ikke på nuværende tidspunkt, siger Skorstengaard.

Annonce

Tager situationen alvorligt

Børn- og ungerådmand, Thomas Medom understreger, at han lige som lærerne tager situationen meget alvorligt.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at skabe størst mulig tryghed. På kriseledelsesmødet i dag (mandag, red.), har vi blandt andet besluttet at frigive ressourcer til ekstra medarbejdere og rengøring samt øget fleksibilitet på timetallet, siger han.

Lærerforeningens forslag om at genindføre nødundervisning bliver også undersøgt.

- Det er også noget af det, vi kigger ind i. Jeg har bedt min direktør kontakte Styrelsen for Patientsikkerhed for at søge deres rådgivning og få en sundhedsfaglig vurdering af behovet for igen at benytte nødundervisningsbekendtgørelsen, som lærerforeningen rejser, siger Thomas Medom.

Kan du forstå, at det vækker undren blandt lærerne, at de skal undervise 9. klasserne ved fysisk fremmøde, mens elever på ungdomsuddannelserne skal undervises virtuelt de kommende 14 dage?

- De rigtige at stille spørgsmålet til, er Styrelsen for Patientsikkerhed, da det er dem, der har iværksat det tiltag, der er på ungdomsuddannelserne, men ikke har gjort det for folkeskolen, svarer Thomas Medom.

Århus Stiftstidende har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at spørge til om der igen skal gøres brug af nødundervisningsbekendtgørelsen. Men her henviser man til Indenrigs- og Ældreministeriet for svar.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Indenrigsministeriet.

På Ellehøjskolen i Aarhus, hvor en stor del af eleverne har somalisk baggrund, har en håndfuld lærere været særligt bekymrede for skolestart. Lyt til indslaget fra Radio4 Morgen herunder, hvor skoleleder på Ellehøjskolen Helle Mønster fortæller om sit syn på sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Randers FC For abonnenter

Tilbagevendt Tosin skal slippes løs: - God nyhed med ekstra frihed

Randers FC

Randers FC møder mestrene: Helvedet i Herning, formationsforvirring og bud på startopstillingen

Annonce