Annonce
Østjylland

Aarhus Lufthavn lukker midlertidigt på grund af coronaudbruddet

Coronaudbruddet lukker den sidste aktive rute fra Aarhus Lufthavn. Foto: Jens Thaysen
Den sidste rute fra Aarhus Lufthavn indstilles. Dermed lukker lufthavnen på ubestemt tid, men kan genåbnes med et døgns varsel.

AARHUS: Coronakrisen har haft store konsekvenser for Aarhus Lufthavn.

De seneste uger har flyselskaber og charterbureauer indstillet deres flyvninger fra den østjyske lufthavn - og nu lukker den sidste rute ned.

Den sidste flyrute, der har været i drift op til nu, er mellem Aarhus og København. Men SAS meddeler, at ruten mellem de to danske byer også indstilles med sidste flyvning søndag 29. marts.

Det betyder, at al flyaktivitet i Aarhus Airport fra mandag den 30. marts er indstillet, og at lufthavnen derfor lukker ned midlertidigt.

- Det er nærmest surrealistisk, at vi står over for en midlertidig lukning, men sådan er situationen. Vi holder os i beredskab, så vi kan åbne lufthavnen med kort varsel, så snart det bliver aktuelt, siger Peer H. Kristensen, som er administrerende direktør i Aarhus Lufthavn.

- Imens udnytter vi tiden til at skrue tempoet op for vores ombygning af lufthavnen, så vi forhåbentlig snart kan byde vores gæster velkommen tilbage i nye friske rammer.

Annonce

Kan genåbne med 24 timers varsel

Aarhus Lufthavn går dermed i dvale, men lufthavnen har en aftale med SAS og andre flyselskaber om, at lufthavnen kan åbne med 24 timers varsel, når flyselskaberne beslutter at gå i luften igen.

Og selvom Aarhus Airport er midlertidigt lukket, fortsætter arbejdet bag kulisserne med at ombygge lufthavnen og skabe de optimale fysiske rammer for en moderne og velfungerende lufthavn.

I øjeblikket er Aarhus Airport i fuld gang med at opføre en ny sikkerhedskontrol, der lever op til fremtidens standarder, som skal tages i brug, når flyselskaberne og charterbureauerne genoptager deres ruter fra Aarhus Airport.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce