Annonce
Erhverv

Aarhus-søstre sælger rengøringsmiddel i poser: Du skal bare selv tilføje vand

Søstrene Line og Sofie Skjødt startede deres virksomhed i et køkken i Riisvangen. Foto: Nuuii
Søstrene Sofie og Line Skjødt har skabt virksomheden nuuii, der sælger rengøringspulver som kunden selv skal blande op og hælde på flaske.

AARHUS: Normalt slæber vi den ene plastikdunk efter den anden med hjem, når der for alvor skal gøres rent i hytten. Antallet af rengøringsmidler og plastikflasker kan tage en del plads, men det forsøger to Aarhus-søstre nu at gøre op med.

De to søskende har skabt virksomheden nuuii, der sælger bæredygtigt rengøringspulver, som man bare skal tilsætte vand derhjemme, og så har man rengøringsspray, universalrengøring eller opvaskesæbe. Nøjagtigt som vi kender det fra i dag.

- Vi blev frustrerede over hvor mange produkter, som pakkes ind uden tanke for miljøet – produkter som pakkes ind i plast eller metal, selvom det ikke er nødvendigt, produkter som pakkes ind, så de ser miljøvenlige ud – uden at være det, eller miljøvenlige produkter som produceres langt fra Danmark og derfor slet ikke er et miljøvenligt alternativ, når man medregner transporten hertil, lyder det fra Sofie og Line Skjødt.

Annonce

Rengøringsmidler indeholder 90 procent vand og sælges i engangsplast. Men ved at sælge det som rengøringspulver, har virksomheden taget transport af vand ud af processen.

- Vand skal transporteres i vandrørene – ikke på vejene.

Begyndte i køkkenet

Den nye virksomhed begyndte i Sofie Skjødts køkken i Riisvangen i Aarhus Nord. Her begyndte de to søstre at eksperimentere med det nye produkt og fik to kemikere med i virksomheden for at færdigudvikle de første produkter. Herefter flyttede de ud til et professionelt laboratorium i Agro Business Park, hvor de første produkter blev gjort helt færdig og klar til at komme ud i butikkerne, hvor de har kunne købes i den senere tid.

Pulveret fra nuuii, som man blot tilsætter vand. Foto: Nuuii

Virksomheden har desuden modtaget støtte fra Innovationsfonden til at udvikle deres nye produktserie til personlig pleje, som er på vej på markedet nu.

Produkterne udvikles og produceres på virksomhedens faciliteter i Østjylland og sendes ud herfra. Ingredienserne er som udgangspunkt danske, hvis det kan lade sig gøre.

- Vores udgangspunkt er hele tiden, at det skal være så bæredygtigt som muligt. Vi laver ikke små gradvise ændringer for at gøre et skidt udgangspunkt lidt grønnere – vi vælger et radikalt opgør med det kendte og starter grønt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Landdistrikter står højt på politikernes dagsorden: Alle vil gøre noget for at fastholde den gode udvikling

Annonce