x
Annonce
Erhverv

Aarhusiansk energihandelshus lander nyt kæmpe-overskud

Helle Østergaard Kristiansen overtog posten som administrerende direktør i Danske Commodities fra stifteren Henrik Lind i begyndelsen af 2019 i forbindelse med salget af energihandelshuset til norske Equinor. Hun står dermed i spidsen for et selskab, der tæller godt 300 ansatte og holder til i Værkmestergade i Aarhus. Foto: Axel Schütt
Danske Commodities overgik sig selv igen i regnskabet for 2019. For tredje år i træk nåede bruttoresultatet forbi 100 mio. euro og denne gang over 800 mio. kroner, mens omsætningen voksede syv procent til 75 mia. kroner.

AARHUS: Danske Commodities havde også masser af medvind i 2019.

Det viser regnskabet, som det aarhusianske energihandelshus offentliggør torsdag morgen. Driftsresultatet for 2019 landede på 375 mio. kroner, mens bruttoresultatet for tredje år i træk oversteg 100 mio. euro - og helt præcist 806 mio. kroner - og det sker i et år med, hvad selskabet selv kalder, begrænsede mulighed i energimarkederne.

- På trods af begrænsede muligheder i energimarkederne leverer vi et stærkt resultat, hvor handelsvolumen er vokset med 39 procent, og vi har øget det gennemsnitlige antal daglige handler med 54 procent i forhold til sidste år. Væksten skyldtes i høj grad vores fokus på automatisering og vores førende position som teknologidrevet energihandelsselskab, udtaler Danske Commodities’ administrerende direktør, Helle Østergaard Kristiansen.

Omsætningsmæssigt nåede Danske Commodities 75 mia. kroner. Det er syv procent bedre end 2018-resultatet.

Danske Commodities har i dag handelsaktiviteter i 39 lande, herunder Australien, USA og alle større europæiske energimarkeder, og de begrænsede muligheder i markederne bunder i et forholdsvis stille år vejrsmæssigt og dermed færre differencer på tværs af markeder. Som energihandelshus lukrerer Danske Commodities blandt andet på ekstreme vejrforhold, som vi har set i tidligere år med for eksempel meget kolde perioder over hele det europæiske kontinent, hedebølger i Sydeuropa og lave vandstande i vandreservoirerne.

Inde i organisationen var 2019 dog langt fra et stille år hos Danske Commodities. Den tidligere ejer og stifter af selskabet, Henrik Lind, gennemførte i februar 2019 et salg af handelshuset til den norske energigigant Equinor for et beløb i omegnen af tre mia. kroner.

Med sin nye ejer i ryggen har Danske Commodities udvidet den globale rejse og er gået ind på USA’s største engrosenergimarked. Dertil kommer, at Danske Commodities også er gået ind på det australske elmarked, og dermed har det danske selskab udvidet sin forretning til to markeder uden for Europa.

Siden selskabet blev en del af Equinor, har Danske Commodities i høj grad styrket sin økonomiske position gennem kapitalindskud på i alt DKK 1,3 mia. kroner.

- 2019 var et transformativt år for Danske Commodities. Vi er i dag et endnu stærkere selskab, end vi var for et år siden, og vi er klar til at udvide vores forretning til globale energimarkeder, slutter Helle Østergaard Kristiansen.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Randers Festuge aflyses i 2020

Annonce