Annonce
Randers

Aastrups valg-bannere udsat for systematisk hærværk

Ved de mange tilfælde af hærværk er man bevidst gået efter billedet af Michael Aastrup Jensen. Privatfoto
En lang række af Venstre-politikeren Michael Aastrup Jensens bannere er i løbet af natten til onsdag blevet sprættet op af ukendte gerningsmænd.
Annonce

Kronjylland: Den lokale folketingskandidat og nuværende medlem af Folketinget, Michael Aastrup Jensen (V), har i løbet af natten til onsdag været udsat for mindst 13 tilfælde af hærværk mod de bannere, som han har fået opstillet langs vejene i Kronjylland.

En eller flere ukendte gerningsmænd har systematisk skåret bannerne i stykker, og alle stederne er det sket på den del af banneret, hvor Michael Aastrup er afbilledet.

- Det er ikke rart at tænke på, at der har siddet en hærværksmand og planlagt det her. Det er jo ikke tilfældigt, når det er udført på den samme måde og over store afstande. Der har ganske enkelt siddet en person og bevidst villet skade mig. Det er meget ubehageligt og ikke noget, jeg har oplevet før, udtaler Michael Aastrup i en pressemeddelelse.

Han føler sig sikker på, at nogen bevidst er gået efter lige netop hans bannere, da de andre bannere fra andre kandidater og partier stadig er intakte.

- Desværre er der ingen tvivl om, at det er politisk motiveret hærværk. Det er ellers ikke noget, vi kender til på vores breddegrader. Det er simpelthen udansk at begå hærværk mod dem, man er uenige med. Det kan ikke være meningen, at man som politiker skal være bange for, at ens bannere eller andre ejendele bliver ødelagt, fordi der er nogle, som er uenige i ens synspunkter, siger Michael Aastrup.

Hos Østjyllands Politi bekræfter man, at der er kommet en anmeldelse om forholdet, som man tager meget alvorligt.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, og i det her tilfælde vurderer vi, at det er groft hærværk, fordi det er så omfattende. Desværre er det ikke nyt for os, at den slags sker, men det gør det ikke mindre alvorligt, for selvfølgelig skal man på demokratisk vis kunne afvikle en valgkamp uden at blive udsat for chikane og hærværk. Vi vil nu efterforske sagen for at finde frem til gerningsmændene, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Han appellerer desuden til, at borgere, som eventuelt har set noget, eller har en formodning om, hvem gerningsmændene er, henvender sig via telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Tæsket til hun besvimede: Mand sigtet for at gennembanke tilfældige kvinder på gaden

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce