Annonce
forside

Abdalla har udsigt til tredje udvisning

Danny Abdalla skal effektivt bag lås og slå, mener anklageren, der vil have ham i forvaring og udvist. Dommen falder torsdag. Arkivfoto: Scanpix

Et 17 dage langt retsforløb mod den nordjyske bandeleder Danny Abdalla slutter med domsafsigelse torsdag. "Skræmmende psykologundersøgelse" får anklageren til at kræve ham i forvaring og udvist for tredje gang for brutal vold, skyderi, voldtægter, kvindeprygling mv.

Kriminalitet: Når retten i Holstebro torsdag over middag afsiger dom over den nordjyske bandeleder, 51-årige Danny Abdalla, står strafbarometeret på alt fra tre-fire års fængsel til forvaring på ubestemt tid og udvisning, i givet fald hans tredje af slagsen.

Sagen mod Danny Abdalla og en medtiltalt har lagt beslag på 17 retsdage, inklusive torsdagens domsafsigelse, og omfatter 36 anklagepunkter. Fra begyndelsen var han en hård benægter at alt, undtagen et par mindre alvorlige anklager for overtrædelse af færdselsloven og ulovligt brug af mobiltelefon i arresten.

Det store kompleks derimod - skyderi ind i kørende biler og beboede huse, voldtægter, seksuelle ydmygelser af kvinder, prygling af kvinder med hundesnore, kæder og kabler, afpresning, kidnapning og narkoforbrydelser- har han gentagne gange under forløbet afvist under voldsomme vredesudbrud i retten. Lige indtil en af de sidste retsdage, da han pludselig gik til bekendelse for ni af anklagepunkterne - dem, der omfatter skyderierne.

Annonce

Jeg har været anklager i mange år, og jeg har aldrig set så skræmmende en psykologundersøgelse. Hvis den tiltalte idømmes en tidsbestemt straf, vil han ikke tage ved lære. Han vil være mindst lige så farlig, når han bliver løsladt.

Lise Hebsgaard, anklager i  straffesagen mod Danny Abdalla

Skræmmende psykologundersøgelse

Danny Abdalla har i forvejen to udvisningsdomme, der ikke har kunnet gennemføres, da vurderingen er, at han vil være i livsfare i sit hjemland, Libanon.

Når anklageren nu kræver en tredje, skyldes det bl. a. en mentalerklæring, der fastslår, at han er farlig.

- Jeg har været anklager i mange år, og jeg har aldrig set så skræmmende en psykologundersøgelse. Hvis den tiltalte idømmes en tidsbestemt straf, vil han ikke tage ved lære. Han vil være mindst lige så farlig, når han bliver løsladt, sagde anklager Lise Hebsgaard under sin procedure.

Rocker amok i retten

Retslægerådet anbefaler også en forvaringsdom, men den anbefaling bør ignoreres, mener forsvarer Rasmus Amandusson.

- Forvaring skal sikre almenvellet mod at lide overlast. Det skal sikres, at Danny ikke overfalder nogen igen. Men i den her sag er ingen af de involverede tilfældige. Derfor er han efter min opfattelse ikke alment farlig. Uanset hvad Retslægerådet skriver, er han ikke farlig for almenvellet, sagde forsvareren i sin procedure.

Han lægger op til, at Abdalla kun skal dømmes for det, han har erkendt og idømmes en fængselstraf af tre-fire års varighed - og højst ti år, hvis han dømmes skyldig i samtlige anklagepunkter.

Sagen mod Abdalla har haft mange dramatiske udfald i løbet af de mange retsdage. Han har råbt særdeles højt flere gange undervejs. Det vildeste optrin tilfaldt imidlertid et vidne, en Bandidosrocker, som for op af vidneskranken og ville angribe Abdallas medtiltalte. Han blev pacificeret af peberspray og otte betjente, der bevogtede retslokalet.

Abdalla selv gav ingen verbale mishagsytringer, da anklageren krævede forvaringsdom og udvisning. Abdalla nøjedes med jævnlig hovedrysten og himmelvendte øjne.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En fin og fornuftig løsning, Oust Mølle

Nogle havde muligvis ønsket sig en mere omfattende opstramning af procedurerne på specialskolen på Oust Mølle i Randers, efter en dreng på seks, en dreng på otte og en pige på 11 år forleden forsvandt fra skolen i løbet af en ellers almindelig formiddag. Men personalet på skolen har valgt at iværksætte en mindre omfattende opstramning og blot lade en voksen registrere børnene ved deres ankomst om morgenen, inden de går ind på skolen. Og det er faktisk en fin og fornuftig løsning; afdæmpet og afbalanceret. Selv om børnenes forældre oplevede alle forældres værste mareridt, der igangsatte følelser, som vi alle kun kan have stor forståelse for, så endte børnenes forsvinden lykkelig. De blev fundet i god behold hos et familiemedlem og havde ikke lidt nogen former for overlast og havde heller ikke været ofre for nogen form for kriminalitet. Heldigvis. De var gået fra skolen for at besøge et familiemedlem, der viste sig ikke at være hjemme, hvorefter børnene i stedet havde leget i haven hos familiemedlemmet. Begivenhederne i børnenes verden var langt mindre dramatiske end i alle andres verden. Forældrene - først og fremmest - samt skole og politi var i alarmberedskab, søgte med lys og lygte og hunde, og havde den længste formiddag i mands minde. Det var en rædselsfuld situation, mens den stod på, og ingen vidste, hvor børnene var, og hvad der var sket. Men i dag, hvor vi ved, at børnene havde det godt, mens de var væk, er det den situation, vi skal agere efter. Vi skal ikke skyde gråspurve med kanoner - som bekendt - og derfor skal vi heller ikke overvåge børn med kameraer eller sætte hegn om deres skole. Oust Mølle Skolen er et rart sted at være, og det holder skolen fornuftigt fast i og styrer besindigt fri af overdreven overvågning. Selv om voksne nu registrerer børnene, når de møder om morgenen, inden de går ind på skolen, betyder det ikke, at børnene ikke kan smutte straks derefter. Det kan ske igen. Sådan er det, når vi lever vores liv. Selv om vi prøver at passe godt på hinanden.

Annonce