Annonce
forside

Abdalla har udsigt til tredje udvisning

Danny Abdalla skal effektivt bag lås og slå, mener anklageren, der vil have ham i forvaring og udvist. Dommen falder torsdag. Arkivfoto: Scanpix

Et 17 dage langt retsforløb mod den nordjyske bandeleder Danny Abdalla slutter med domsafsigelse torsdag. "Skræmmende psykologundersøgelse" får anklageren til at kræve ham i forvaring og udvist for tredje gang for brutal vold, skyderi, voldtægter, kvindeprygling mv.

Kriminalitet: Når retten i Holstebro torsdag over middag afsiger dom over den nordjyske bandeleder, 51-årige Danny Abdalla, står strafbarometeret på alt fra tre-fire års fængsel til forvaring på ubestemt tid og udvisning, i givet fald hans tredje af slagsen.

Sagen mod Danny Abdalla og en medtiltalt har lagt beslag på 17 retsdage, inklusive torsdagens domsafsigelse, og omfatter 36 anklagepunkter. Fra begyndelsen var han en hård benægter at alt, undtagen et par mindre alvorlige anklager for overtrædelse af færdselsloven og ulovligt brug af mobiltelefon i arresten.

Det store kompleks derimod - skyderi ind i kørende biler og beboede huse, voldtægter, seksuelle ydmygelser af kvinder, prygling af kvinder med hundesnore, kæder og kabler, afpresning, kidnapning og narkoforbrydelser- har han gentagne gange under forløbet afvist under voldsomme vredesudbrud i retten. Lige indtil en af de sidste retsdage, da han pludselig gik til bekendelse for ni af anklagepunkterne - dem, der omfatter skyderierne.

Jeg har været anklager i mange år, og jeg har aldrig set så skræmmende en psykologundersøgelse. Hvis den tiltalte idømmes en tidsbestemt straf, vil han ikke tage ved lære. Han vil være mindst lige så farlig, når han bliver løsladt.

Lise Hebsgaard, anklager i  straffesagen mod Danny Abdalla

Skræmmende psykologundersøgelse

Danny Abdalla har i forvejen to udvisningsdomme, der ikke har kunnet gennemføres, da vurderingen er, at han vil være i livsfare i sit hjemland, Libanon.

Når anklageren nu kræver en tredje, skyldes det bl. a. en mentalerklæring, der fastslår, at han er farlig.

- Jeg har været anklager i mange år, og jeg har aldrig set så skræmmende en psykologundersøgelse. Hvis den tiltalte idømmes en tidsbestemt straf, vil han ikke tage ved lære. Han vil være mindst lige så farlig, når han bliver løsladt, sagde anklager Lise Hebsgaard under sin procedure.

Rocker amok i retten

Retslægerådet anbefaler også en forvaringsdom, men den anbefaling bør ignoreres, mener forsvarer Rasmus Amandusson.

- Forvaring skal sikre almenvellet mod at lide overlast. Det skal sikres, at Danny ikke overfalder nogen igen. Men i den her sag er ingen af de involverede tilfældige. Derfor er han efter min opfattelse ikke alment farlig. Uanset hvad Retslægerådet skriver, er han ikke farlig for almenvellet, sagde forsvareren i sin procedure.

Han lægger op til, at Abdalla kun skal dømmes for det, han har erkendt og idømmes en fængselstraf af tre-fire års varighed - og højst ti år, hvis han dømmes skyldig i samtlige anklagepunkter.

Sagen mod Abdalla har haft mange dramatiske udfald i løbet af de mange retsdage. Han har råbt særdeles højt flere gange undervejs. Det vildeste optrin tilfaldt imidlertid et vidne, en Bandidosrocker, som for op af vidneskranken og ville angribe Abdallas medtiltalte. Han blev pacificeret af peberspray og otte betjente, der bevogtede retslokalet.

Abdalla selv gav ingen verbale mishagsytringer, da anklageren krævede forvaringsdom og udvisning. Abdalla nøjedes med jævnlig hovedrysten og himmelvendte øjne.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye borgmestre bør hænge på de gamles løfter

Det vil klæde vores folkevalgte i Randers Byråd at påtage sig et medansvar for budgetoverskridelserne i forbindelse med byggeriet af Hal 4 på Viborgvej på en måde, så overskridelserne hos eliteidrætten i Arena Randers ikke rammer breddeidrætten i Dronningborghallen. Det vil klæde vores folkevalgte at befri foreningslivet i Dronningborg for de bekymringer, som foreningsledere i området fuldt forståeligt gør sig i øjeblikket. Uvisheden omkring fremtiden for breddeidrætten i Dronningborghallen er rigelig stor allerede, og den fortjener ikke forværring som følge af byggeri af en anden hal. Det er meget muligt, at Dronningborghallen og Hal 4 har et økonomisk skæbnefællesskab som idrætshaller ejet af samme selvejende institution, men borgerne i Dronningborg har en borgmesters ord for, at byggeriet af netop Hal 4 aldrig får betydning for den Dronningborghal, hvis levetid snart er slut. Ganske vist stammer de beroligende borgmesterord fra en borgmester, som for længst er over alle bjerge, men nye borgmestre bør hænge på de gamles løfter. Det er en arv, de ikke bør fraskrive sig, og det ved de godt, de der hænger plakater af sig selv op i lygtepælene. Så når Jensen har lovet frivillige foreningsledere og andre hårdtarbejdende ildsjæle i Dronningborg, at Hal 4 aldrig bliver deres problem, så bør Hansen stå på mål for det løfte. Sammen med Jensens liberale partikammerater. Det bliver godt for Randers at få Hal 4 og alle de nye muligheder, den vil give os. Og det bliver godt for Dronningborg at få en fremtidssikret erstatning for bydelens faldefærdige hal. Det ene projekt må ikke spænde ben for det andet. Det må vores folkevalgte finde en løsning på. Det bliver muligvis ikke nemt, men det er der heller ikke nogen, der har lovet dem, at det skal være. Det er ikke nemt at være politiker, slet ikke i Randers, men alligevel ville de hellere end gerne vælges. Det er de så blevet. Nu må de levere den vare, de har lovet. Vi ønsker dem rigtig god arbejdslyst.

Annonce