Annonce
Randers

Advarselslampe blinker efter smittestigning fredag: Kommunen går ud med reminder om at huske coronareglerne

- Vi er langt fra en lukning, men tager hoppet opad i smitten som en advarselslampe, der blinker. Og derfor gearer vi nu kommunikationen op, siger kommunaldirektør i Randers Kommune, Jesper Kaas Schmidt. Foto: Annelene Petersen
Restaurationer i Storegade, butikker i midtbyen og sportsforeninger får enten et besøg eller en opringning, efter at krisestyregruppen i Randers Kommune fredag har været samlet ovenpå et hop opad i smittetallet. - Vi er langt fra en lukning, men det her er en advarselslampe, som vi lige tager alvorligt, lyder det fra kommunaldirektøren.

Randers: Efter at have ligget ret stabilt i smittetallet tager Randers Kommune et hop opad fredag, og det fik krisestyregruppen til at mødes fredag morgen. Her blev det besluttet at tage det alvorligt.

- Man skal passe på, at man ikke tager det som en overreaktion, for smittetallet kan godt stige en dag for så at falde den næste. Men her tager vi det som en advarselslampe, der blinker, og derfor skruer vi op for kommunikationen. Vi er langt fra en lukning, men tager det alligevel alvorligt, siger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt.

Han fortæller, at det primært er blandt de unge, at smitten har fat og spredes.

Annonce

- Vi kan se, at det sker i gymnasier, i nattelivet i Storegade, i midtbyen og i sportsforeninger, og det er sådan set forventeligt, når nu det hele åbner mere. Vi ser eksamensfester, skoleafslutninger og aftenåbent. Så vi gearer lidt op for kommunikationen ved, at vi fredag eftermiddag har sendt to medarbejdere ud for at tale med restaurationer og butikker, og der vil også blive ringet til de store sportsforeninger. For lige at minde dem om at holde de gode vaner. At bruge håndsprit, holde afstand, måske få nogle flere pile på gulvet, siger Jesper Kaas Schmidt og tilføjer:

- De er egentlig gode til det i forvejen, men nu tager vi lige snakken en gang til.

Kommunaldirektøren afviser, at Storegade er på vej til at lukke, ligesom det skete med Jomfru Ane Gade i Aalborg.

- Vi er slet ikke dér. Og i øvrigt kan vi som kommune ikke lukke Storegade, det er Folketingets Epidemiudvalg, der kan det, siger han.

Husk afstand

Det, der får kommunen til at reagere, er, at hvor smitten i en periode har ligget på under 10 nye smittede pr. dag, så er de daglige smittetal i denne uge steget til mellem 40-50 pr. dag.

- Vi har i Randers Kommune været gode til i fællesskab at holde smitten nede, og det skal vi gøre igen. Vi har mange unge mennesker, som i denne tid endelig igen kan bevæge sig ud i nattelivet. Eksaminer skal fejres, og vejret er godt. Vi skal bare også huske, at afstand er meget vigtigt. Derfor laver vi nu en målrettet indsats for at være på forkant og vende udviklingen i smittetal, siger borgmester Torben Hansen (S), Randers Kommune.

Ud over en dør-til-dør runde til restauratørerne i Storegade med informationsmaterialer, direkte kontakt til idrætsklubber og foreninger for at fastholde fokus på de gode vaner, bliver der også sat flere skilte op. Skiltene er med opfordring til at holde afstand, og de sættes op både på Justesens Plæne og i Tronholmparken, ligesom der i byrummet vil komme flere plakater, der minder om at holde afstand.

Annonce

Tæt dialog

Også på sociale medier og på områdets digitale medier vil være mere information om at holde afstand og huske de gode vaner. Målet er at sikre, at alle har de gode vaner in mente og materialer nok til at minde gæster og medlemmer om at holde afstand, spritte af og lade sig teste hyppigt.

- Vi har også løbende og tæt dialog med Randers City Forening, som i alle butikker er godt rustet til at tage mod kunder både med tilbud om mundbind og håndsprit, ligesom der er fokus på afstand og skiltning i de centrale gader, siger Torben Hansen. Han understreger, at vi ikke ser på en meget alvorlig situation lige nu, men at den følges nøje for at undgå, at smittetallet pludselig stikker helt af.

Fredagens smittetal viser, at der er 142 smittetilfælde i Randers Kommune de seneste syv dage.

Krisestyregruppen i Randers mødes normalt en til to gange om ugen, men i den her situation holdes der ekstra øje med tallene, så krisestyregruppen vil højst sandsynligt også mødes i weekenden, oplyser kommunaldirektøren.

Annonce
Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Politiet må ikke straffe fartsyndere i turistområde: Borgere føler sig magtesløse i spil mellem systemer

Randers For abonnenter

Marienlund skyder op med nye ejerlejligheder midt i populær bydel: Seks ud af 12 lejligheder er allerede solgt inden rejsegildet

Randers

Kære Verdo-kunde: Næste år skal du betale mere end dobbelt så meget som i år for at holde varmen i din bolig

Randers

Politiet søger vidner efter sag om blufærdighedskrænkelse: Fremmed satte sig ind på passagersædet og befamlede og kyssede 21-årig kvinde

Randers

Mand gjorde beboere utrygge i boligområde: Spyttede efterfølgende betjent i ansigtet og slog ham i hovedet med en sko

Randers FC For abonnenter

Middelfart mod Randers FC, siger du? Den har skam også sin helt egen historie

Podcast

Lyt: Videoovervågning af hjemmepleje - Fra lummerfætter til principmager

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Randers

Næsten alle partier står bag: 50 millioner kroner ekstra til børneområdet hvert år

Sport For abonnenter

Udkørt Randers HK-profil utilfreds med løst krudt i skudarmen: - Det er svært, når kroppen siger fra

Østjylland

Kandidat til HK's ledelse krænkede medarbejder verbalt til julefrokost

Annonce