Annonce
Randers

Afbud og coronafrygt udfordrede marked: - Jeg er overrasket over, hvor mange der kom

På grund af det noget lavere besøgstal, var der ikke problemer med at holde passende smitteafstand på weekendens Design- og Vintagemarked i Sporbyen. Og mange af standene havde stadig et godt salg. Foto: Thanyarat Naaijen
Sidste år havde Sporbyens Design- og Vintagemarked op mod 2000 besøgende. I år fik lørdagens event kun lidt mere end 1000 gæster. Men én af arrangørerne bag messen, Majken Funch Hansen, er alligevel overrasket over, hvor mange der dukkede op.

Randers: Under ét døgn efter regeringens opfordring til - i anledning af coronasmitte - at aflyse arrangementer med over 1000 deltagere, valgte Sporbyens Design- og Vintagemarked alligevel at afholde lørdagens marked i Torvehallen. Det gav omkring 10 afbud fra standholdere og sænkede besøgstallet fra sidste års knap 2000 til kun godt 1000 gæster.

Dermed levede markedet uden problemer op til arrangørernes løfte om, at der aldrig var mere end 1000 personer i hallerne samtidigt.

Majken Funch Hansen, som var én af arrangørerne bag, fortæller, at de på grund af de afmeldte stande sænkede entréen fra 20 til 10 kroner per person. Desuden holdt de hele tiden deltagerne opdaterede på Facebook omkring den seneste udvikling.

Annonce

Solgte bedre i Randers end i Aarhus

På grund af de aflyste stande og den stigende frygt for corona var hun positivt overrasket over de over 1000 besøgende. Og flere af de 39 tilbageværende stande havde også fine salg på trods af det lidt lavere besøgstal.

- Et par piger, som var vant til at være i Aarhus og Horsens, var overraskede over, at de solgte mere her, end de plejer, fortæller Majken Funch Hansen, som også selv var godt tilfreds med sit salg.

- Desuden får man kontakter til alle mulige, som man ikke kendte i forvejen, så på den måde er markedet også en form for markedsføring, forklarer hun.

Flere besøgende til messen havde hæftet sig ved kulden i hallerne. Majken Funch Hansen forklarer, at den kan man ikke gøre noget ved.

- De holder jo nærmest på kulden, siger hun om hallerne.

Til gengæld oplevede hun ikke meget coronafrygt hos de besøgende på markedet.

- Vi havde jo sagt på forhånd, at vi hverken kyssede eller krammede, siger hun med et grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce