Annonce
Østjylland

Afgørelse om klub tyder på tæt løb

Beslutningen om placeringen af fritids- og ungdomsklubben i Hadsten har været undervejs, siden den tidligere Hadsten Realskole på Kirkevej nedbrændte i sommeren 2013. Arkivfoto

Beslutningen om placeringen af Hadstens nye ungdomsklub tegner til at blive noget nær dødt løb, når byrådet senere på måneden skal træffe den endelige afgørelse. Sagen har nemlig netop været til behandling i to udvalg, der hver især peger på forskellige løsninger.

HADSTEN: Hvor skal Hadstens nye fritids- og ungdomsklub ligge? Dét er et spørgsmål, der længe har søgt et endegyldigt svar, men som efter nu at have været vendt i henholdsvis teknik- og miljøudvalget og børne- og skoleudvalget ikke er kommet væsentlig tættere på en definitiv afgørelse.

Medlemmerne af de to udvalg stemte nemlig om løsningerne på deres respektive udvalgsmøder torsdag aften, og udfaldet af det er blevet, at børne- og skoleudvalget peger på én mulig løsning, mens teknik- og miljøudvalget peger på en anden.

Flere forskellige placeringer af klubben har været i spil, men forvaltningen havde forud for udvalgenes møder indstillet til, at de forholdt sig til de to løsninger, der går på hhv. at placere klubben i et nybyggeri sydvest for kulturhuset Sløjfen eller - efter en opgradering af faciliteterne - at beholde klubben på dens midlertidige placering på Vinterslevvej 32.

Og nu peger børne- og skoleudvalget - med Socialdemokratiet i spidsen - altså på Vinterslevvej, som den bedste løsning, mens teknik- og miljøudvalget med en overvægt af stemmer fra partierne Venstre, Enhedslisten og DF indstiller til, at man etablerer nye lokaler til klubben ved Sløjfen.

Sagen kort

Fritids- og ungdomsklubben i Hadsten blev hjemløs, da den tidligere Hadsten Realskole på Kirkevej nedbrændte i sommeren 2013. Sidenhen har klubben først haft til huse i en pavillon ved kulturhuset Sløjfen og nu i det tidligere børnehus på Vinterslevvej.Klubtilbuddet er for børn i 4.-6. klasse fra alle tre Hadsten-skoler.

Fem løsningsmodeller har været i høring. De var: En om- og tilbygning af den nuværende 10. klassesbygning ved Hadsten Skole, et nybyggeri sydvest for Kulturhus Sløjfen, et nybyggeri ved den nye hal ved Hadsten Skole, en opgradering og permanentgørelse af den midlertidige klub på Vinterslevvej 32 samt et nybyggeri ved Sundhedscentret på Hovvej/Bjarkesvej. Der er indkommet 22 høringssvar, der dog ikke har givet et entydigt svar på hvilken placering, der samlet set vil være bedst.

Af høringssvarene fremgår det, at ungdomsskolens bestyrelse samt LMU for Favrskov Ungdomsskole og de tilhørende fritids- og ungdomsklubber har peget på Vinterslevvej som den mest egnede placering. Ungerådet i Hadsten, elevrådet ved Østervangsskolen, Skolebestyrelsen ved Lilleåskolen og en enkelt lokal borger anbefaler derimod placeringen ved Sløjfen.

Forvaltningen har vurderet, at løsningerne vedr. en opgradering og permanentgørelse af den midlertidige klub på Vinterslevvej eller et nybyggeri sydvest for Kulturhus Sløjfen bedst kan imødekomme de faglige vurderinger samt de ønsker og forbehold, der er kommet frem i høringssvarene.

Der er i budget 2016 afsat 4,7 mio. kr. til opførelse af en klubbygning, hvoraf der er anvendt 300.000 kr. til den midlertidige placering på Vinterslevvej. Herudover er der i budget 2017-20 afsat et rådighedsbeløb på 5,113 mio. kr. i 2019 til opførelse af en klubbygning. Der er således i alt et rådighedsbeløb på 9,513 mio. kr. til gennemførelse af anlægsprojektet.

En svær beslutning

Sagen kom til afstemning i begge udvalg, og der var tæt løb begge steder. I børne- og skoleudvalget stemte de tre socialdemokratiske medlemmer, Isabell Friis Madsen, Steen Thomasen og Erik Særkjær for Vinterslevvej, mens de to venstrefolk Flemming Nørgaard og Thomas Storm stemte for Sløjfen.

I teknik- og miljøudvalget stemte Peder Meyhoff (EL), Anders G. Christensen (V), Kurt Andreassen (V) og Niels Kallehave (DF) stemte for Sløjfen, mens socialdemokraterne Anne Neergaard, Grethe Villadsen og Niels Flade Nielsen - ligesom deres partifælder i børne- og skoleudvalget - stemte for, at klubben etableres på Vinterslevvej 32.

Beslutningen har, ifølge Isabell Friis Madsen (S), formand for børne- og skoleudvalget, ikke en nem en af slagsen.

- Vi synes, der er fordele og ulemper ved begge placeringer, og det har ikke været nogen nem beslutning. Der er rigtig mange hensyn, man kan tage, og derfor afhænger beslutningen meget af, hvilke briller man tager på og dermed hvilke hensyn, man vægter højest, lyder det fra formanden.

- Vi har valgt at kigge meget på høringssvarene og de store forbehold, der har været for en midtbyplacering omkring Sløjfen, både fra kulturhuset selv, men også fra ungdomsskolens bestyrelse og naboer til området, siger Isabell Friis Madsen.

Annonce

Bedst i byen

Kurt Andreassen (V), formand for teknik- og miljøudvalget, mener ligesom sin formandsfælle, at der er fordele og ulemper ved begge løsninger.

- Den primære grund til, at vi har peget på placeringen ved Sløjfen, er, at vi ud fra et bygge- og anlægsperspektiv, mener, at klubben vil ligge bedst i byen, og det vil den jo gøre, hvis den kommer til at ligge ved kulturhuset. Høringssvarene peger i mange forskellige retninger, og så kan man så diskutere, hvilken der er bedst, men vi har valgt at gå med en central placering i midtbyen, siger Kurt Andreassen.

Når placeringen er fastlagt, vil forvaltningen påbegynde udarbejdelsen af dispositionsforslag for opgradering af eksisterende bygninger eller nyt byggeri. Afhængigt af den valgte placering vil byrådet blive forelagt sag om frigivelse af anlægs- eller projekteringsbevilling til en opgradering eller nyt byggeri i foråret 2018

Økonomiudvalget skal skal tage stilling til sagen onsdag 13. november, inden byrådet skal træffe den endelige beslutning om ungdomsklubbens placering på dets sidste møde tirsdag 19. december.

Annonce
Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Virksomhedsejer rødglødende over gammel sne og is på vejene: - Det virker som om, kommunen bare lader stå til

Østjylland For abonnenter

Hash og kokain overhaler øl og vin:  Sprit er yt i trafikken - men narkoen breder sig

Randers

Brandvæsen er rykket ud til udslip: Gylle er løbet ud af tank

Sport

Ny alvorsuge venter Randers HK: Klubtoppen mødes til en ekstraordinær snak – plan A eller B?

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

Larmende tavshed fra Randers Kommune efter kritik af snerydning: Her er spørgsmålene, vi gerne ville have haft svar på

Randers

Gasregningen tog Gittes sidste penge til at gøre julen særlig: - Måske kan vi låne et juletræ af nogen, når det er dagen før?

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Randers

Ufrivilligt skøjteløb på gangstier: Fodgængere falder på stribe

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Fem dage efter snestormen er flere veje og stier stadig spejlglatte: Nu kræver politikerne indsatsen set efter i sømmene

Annonce