Annonce
Randers

Afgangseleverne går også glip af alt det sjove: Forårsfesten på Justesens Plæne er aflyst

Egon Walther Trudslev er rigtig ked af, at han ikke får mulighed for at gå op til eksamen, ligesom han er ked af, at han går glip af alt det sjove, der plejer at høre med til at holde sidste skoledag. Foto: Annelene Petersen
De længes efter skolen, kammeraterne og vennerne. Det er virkelig trist, at vi mister vores sidste skoledag, siger Egon Walther Trudslev fra 9. På hans skole plejer der at være fodboldkamp mellem lærere og elever, ligesom der er vandkamp mellem alle på skolen.

Randers: Der bliver ingen forårsfest på Justesens Plæne, hvor alle afgangselever plejer at søge hen i fornøjeligt skrud og fejre deres sidste skoledag, inden alvoren og eksamen står for døren.

I år kommer plænen til at ligge øde hen. Ingen bekymrede forældre til at kigge forbi og holde øje med deres unge og deres alkoholindtag. For der bliver ikke nogen sidste skoledag med al den fest og glæde, dagen sædvanligvis er farvet af. Den vil flyde ind i rækken af dage, hvor eleverne ikke går i skole. Og så er der sommerferie.

- Det er meget trist, konstaterer Egon Walther Trudslev, der går i 9. på Randers Lille Skole. Han er vældig begejstret for hans lærers initiativ med at lave en corona-konkurrence for alle afgangselever, hvor man får de unges corona-virkelighed ind i billedet.

Egon vil skrive et essay om sine tanker og følelser om den tilværelse, som coronaen har medført.

- Jeg savner skolen, kammerater, familie og venner, og jeg vil prøve at skabe en debat om, at det altså ikke er fedt at slippe for at gå til eksamen, siger han og forklarer, at han har læst flere artikler, hvor der bliver givet udtryk for at de unge er heldige.

- Jeg er også træt af at læse, at unge er useriøse. At de ikke tager deres forholdsregler. Den her sygdom og tilstand er jo noget, vi skal være sammen om, understreger han.

Annonce
Stemningen plejer at være høj, når afgangseleverne søger mod Justesens Plæne for at fejre sidste skoledag. Her fra festen sidste år. Arkivfoto: Annelene Petersen

Havde glædet sig til at være den store

Han er ked af, at nogle har den opfattelse, at hans årgang bliver båret igennem. Tværtimod går han så vidt som til at sige, at han ikke føler sig fortjent til at komme på en videregående uddannelse, fordi han ikke har været til afgangseksamen og vist, hvad han kan og ikke kan og selv få en fornemmelse af, hvor han skal sætte ind og gøre det bedre.

Desuden er han ked af at gå glip af alt det sjove og festlige, som plejer at ske på sidste skoledag.

- Jeg har da længe gået og glædet mig til at være blandt de store. At skulle kaste karameller til alle de andre. Man ser altid op til de store. Og det ville da have været dejligt at have prøvet det, siger Egon, der sammen med sine kammerater på sin årgang også må vinke farvel til de ritualer, som er en fast bestanddel af sidste skoledag på skolen på Tøjhushavevej.

Som han selv udtrykker det: Han ville have glædet sig til at nyde den sidste farverige dag på skolen. Og at have gjort sig fortjent til det.

Så han skal ikke kaste karameller, spise morgenmad hos klasselæreren, spille fodboldkamp mod lærerne på plænerne i Tøjhushaven eller at være i vandkamp med alle på hele skolen.

For alt det sjove er altså også aflyst for årgangen, der ikke fik lov til at gå til rigtig eksamen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce