Annonce
Danmark

54-årig kvinde løsladt, men stadig sigtet: Er farmor til de efterladte børn  

Foto: Østjyllands Politi

En 54-årig kvinde er løsladt i en sag om en lille pige og en lille dreng. Kvinden er børnenes farmor, fortalte hun i retten.

Aarhus: Politiet mistænker en afghansk kvinde for at have udsat to efterladte børn i Aarhus for vanrøgt. Desuden skal hun have hensat dem i hjælpeløs tilstand.

Det kom frem på et pressemøde mandag hos Østjyllands Politi i Aarhus.

Den 54-årige kvinde blev mandag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør. Her blev hun løsladt af retten, men sigtelserne mod hende opretholdes. Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

Ifølge DR og TV2 fortalte kvinden under retsmødet, at hun er børnenes farmor, og hun nægter sig skyldig i anklagerne mod hende. Hun blev anholdt natten til mandag i en lejlighed i Aarhus, men har bopæl i Ølgod i Vestjylland. Børnene blev fundet lørdag aften klokken 18.30 på Park Allé i Aarhus.

Kvinden sigtes for at have begået to forbrydelser. Dels skal hun have hensat de to børn i hjælpeløs tilstand, og dels skal hun have udsat dem for vanrøgt. Sigtelserne er rejst efter henholdsvis paragraf 250 og paragraf 213 i straffeloven. Pigen vurderes at være cirka et år, mens drengen menes at være to et halvt år.

Kvinden blev anholdt i en lejlighed i det centrale Aarhus. Hun er afghansk statsborger og har lovligt ophold i Danmark.

Da de to børn var blevet fundet på Park Allé, vurderede politiet i første omgang, at de var af østeuropæisk herkomst. Senere er de skønnet til at være afghanske. Børnene er overdraget til Familiecentret i Aarhus Kommune og har det efter omstændighederne godt, lyder det fra Aarhus Kommune.

I forbindelse med den usædvanlige sag rykkede politifolk søndag ved midnatstid ud til flere adresser i Jylland i et forsøg på at finde forældrene. I Ølgod frihedsberøvede politiet to personer - en mand på 33 år og en kvinde på 25 år - administrativt, altså uden at komme for en dommer. Ifølge udlændingeloven kan udlændinge frihedsberøves i op til 72 timer uden at blive stillet for en dommer for at sikre deres identitet.

- Der kan være flere teorier, sagde politiinspektør Michael Kjeldgaard på pressemødet mandag om årsagen til, at børnene blev efterladt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Coronakrisen skal ikke gøre os naive

Vi kender melodien: Når det går godt ender pengene i lommerne på private, når det går skidt ender regningen hos samfundet. Smart, og måske netop lidt for smart, for der er stor forskel på brancher og virksomheder. Mens vi bekymrer os om sårbare virksomheder og risikoen for mistede arbejdspladser, vil Danske Bank sende 7,3 milliarder kroner ned i baglommen på aktionærerne. Nu har de vist lagt en smartere spinstrategi. Beslutningen er udskudt, men vi er hverken idioter eller naive. De mange penge i Danske Bank, Nordea og andre virksomheder med tårnhøje profitter finder snildt vej til aktionærerne på et andet tidspunkt. Hvad med lidt ægte samfundssind, hvor erhvervslivet i stedet hjælper hinanden? Sæt aktieudbytter, gyldne håndtryk og monsterlønninger til direktionsgangen på coronapause. Hvad med de 342,5 milliarder, efter skat, som danske virksomheder havde i overskud, alene i 2017. Fra 2014 til 2018 steg virksomhedernes egenkapital med 38 procent, fra 2.100 milliarder til 2.900 milliarder. Vis samfundssind, og opret en fond, som skal hjælpe virksomheder i nød. Hvis det er for svært, så giv pengene til staten. Dansk Industri, Dansk Erhverv og de borgerlige med Venstre-liberalisterne i spidsen ønsker nu et stærkt engagement fra samfundet i virksomhederne. Milliarder af skattekroner spændes ud som sikkerhedsnet for virksomheder i alle størrelser. Det er godt og helt nødvendigt. Hvis mennesker er ved at drukne, skal man kaste redningskranse ud og ikke stå handlingslammet tilbage med tanker om prisen på redningsaktionen. Men på et tidspunkt skal regningen betales. Vi er i samme båd, bliver der sagt, men de stærkeste økonomiske overarme, skal ro mest. Arbejdsgiverne og de borgerlige plejer at råbe op om, at det ”dyre” velfærdssamfund er et blybælte om livet på virksomhederne. Coronakrisen afslører at, de nu samstemmende forlanger flere og flere korkbælter udleveret for at holde sig flydende. Vi skal betale vores skat med glæde, og virksomhederne skal begejstret bidrage med selskabsskat. Aftale?

Danmark

Liveblog: 161 er nu døde med coronavirus i Danmark

Randers

Mand i Kristrup fundet med alvorlige skader: Politiet kan endnu ikke afgøre, om det skyldes uheld eller overfald

Annonce