x
Annonce
Randers Cimbria

Cimbria-boss om aflyst basketliga: - Forhastet beslutning

Cimbria-træner Jimmy Moore får ikke mulighed for at gøre sæsonen færdig. Basketligaen er nu definitivt aflyst. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Tirsdag aften blev det på et ekstraordinært telefonmøde besluttet at aflyse sæsonen i den danske basketliga: - En forhastet beslutning, lyder det fra Morten Hansen i Cimbria.

Randers: Randers Cimbria har igennem det meste af sæsonen lignet et hold, der kunne gå hele vejen til DM-finalen.

Men om det var endt sådan, forbliver nu en teoretisk diskussion. Efter et ekstraordinært telefonmøde tirsdag aften mellem lederne i de danske basketligaklubber og repræsentanter fra Danmarks Basketball-Forbund er det blevet besluttet at aflyse den resterende del af sæsonen grundet de aktuelle problemer med coronavirus.

Beslutningen ærgrer sportsdirektør i Randers Cimbria, Morten Hansen, der havde foretrukket, at man havde set situationen an de næste par uger, inden man foretog en så drastisk beslutning at lukke ligaen ned for resten af sæsonen.

- Det er efter min mening en forhastet beslutning, og det har jeg også givet udtryk for på telefonmødet. Men flertallet var af en anden holdning, siger Morten Hansen.

Annonce

Tid at vente

Ifølge Morten Hansen er der 14 dages opsigelsesvarsel i kontrakterne med spillerne. Et varsel, som træder i kraft 1. april.

Derfor ville det i forhold til aflønning af spillerne ikke have gjort nogen forskel, om man havde ventet til senere i marts med at træffe en beslutning.

- Der havde ikke været noget at tabe ved lige at se situationen an. Men jeg ved godt, at der er andre klubber, som allerede har været i gang med at sende deres udenlandske spillere hjem, og så ville de ikke stå med et lige så slagkraftigt mandskab, hvis man valgte at genoptage turneringen igen, siger Morten Hansen.

Står du med en følelse af, at det var en finaleplads, der forduftede med aflysningen af Basketligaen?

- Den følelse kan man ikke undgå at stå med. Men vi ved det jo reelt ikke. Jeg synes først og fremmest, at det er ærgerligt i forhold til alle de gode kræfter og penge, som er blevet brugt i løbet af sæsonen. Alt det er skyllet ud i kloakken nu, siger Morten Hansen.

Mester kåres måske

Cimbria har allerede sendt profilen Corey Silverstrom hjem til USA, fordi han ønskede at være tættere på familien i den nuværende situation.

De øvrige udenlandske spillere har ønsket at blive i Cimbria for at spille sæsonen færdig.

Men det bliver ikke aktuelt, og Morten Hansen skal nu igang med at finde ud af, om det med de aktuelle rejse-restriktioner overhovedet er muligt at få sendt de udenlandske spillere i truppen samt cheftræner Jimmy Moore hjem.

Det er nu op til Danmarks Basketball Forbund, om der skal kåres en dansk mester. I den aktuelle stilling fører Bakken Bears ligaen med to point ned til Randers Cimbria.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Skrædder Mamad Abdullah fra Underværket syr engangsmundbind: - Vi må alle forsøge at hjælpe, hvor vi kan

Danmark

Live fra pressemøde: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Randers

Fladbroløbet er aflyst: - Vi er af den klare overbevisning, at løbet altid er den første søndag i maj

Annonce