Annonce
Randers

Afpresning i sag om skov-hærværk: Mand forlanger 5000 kroner for video af vandalerne

Det er den her gule vejtromle, som hærværksfolk ikke kan lade stå. Den ødelægger træer, veje og rododendronbuske, som skovejer Ole Surland møjsommeligt har plantet og lavet i Østrup Skov. Foto: Anne Myrup Pedersen
Ole Surland har modtaget, hvad han kalder en "dum henvendelse" i dusørsagen, hvor han har udlovet 3000 kroner for oplysninger, der kan føre frem til identiteten på de hærværksfolk, der stjæler hans vejtromle og ødelægger skoven. En mand har over telefonen forlangt 5000 kroner for en video, optaget i skoven.

Østrup: Sagen om hærværk i Ole Surlands private skov i Østrup udvikler sig. Nu har en mandsperson henvendt sig til Surland pr. telefon og forlangt 5000 kroner for en video, der afslører, hvem hærværksmændene er.

- Ja, det var en ret "dum henvendelse". Jeg havde jo sagt 3000 kroner i dusør, og vil da ikke lige sådan ændre det. Der blev ringet fra et nummer, hvor der er et nummer for meget, og han forlangte pengene sat ind på en konto og en hel masse foranstaltninger uden at give lovning på, at det kunne føre til opklaring. Han var en rigtig bandit, siger Ole Surland, der fredag eftermiddag ville anmelde forholdet til Østjyllands Politi.

Opkaldet, der jo næsten har karakter af afpresning, er ikke den eneste henvendelse Ole Surland har fået, siden avisen skrev om, at der flere gange er personer, der har udøvet hærværk i skoven. Der er kørt med Surlands vejtromle og nedlagt træer og rododendronbuske i den østligste del af skoven, hvor Ole Surland er i færd med at gøre skoven pæn og lave veje og rasteplads.

Annonce

Vejtromlekørsel igen

For at komme ødelæggelserne til livs og for at finde ud af, hvem der gør det, har Ole Surland sat 3000 kroner på højkant til den eller de, der kan føre til opklaring af sagen.

Men allerede samme dag, hvor artiklen om sagen var i Randers Amtsavis, var der igen blevet kørt med vejtromlen. Uden Surlands tilladelse.

- Den var parkeret omvendt, så jeg kunne se, at der var kørt med den. Desuden var der spor efter knallert på vejen, siger Ole Surland, der også talte med en nabo i skoven, som søndag havde observeret en firhjulstrækker parkeret ved indkørslen til skoven og tre-fire unge på knallerter, der straks kørte, da naboen med gæster kom gående.

- Hun vidste jo ikke, at der havde været de problemer i skoven, dem læste hun først om tirsdag, men så kunne hun fortælle, at hun havde set de her unge på knallert.

Ole Surland vil derfor gerne opfordre forældre, der har unge, som kører på knallert i området, til at gå de unge på klingen, om de er i færd med at ødelægge skove og køre rundt i vejtromle.

- Nu er det i hvert fald noget, som naboerne i området holder lidt øje med, siger skoveejeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce