Annonce
Østjylland

Afskaf dækningsafgiften på virksomhedernes bygninger

Michael Ancher, formand for Dansk Byggeri Østjylland. PR-foto
Annonce

Det er rigtig positivt, at både Aarhus Kommune og Randers Kommune har valgt at udskyde opkrævningen af anden rate af dækningsafgiften, der er en skat på virksomhedernes bygninger.

For de virksomheder, der er blevet ramt på omsætningen under coronakrisen, er det en god hjælp, at de kan beholde pengene i virksomheden et stykke tid endnu.


Virksomhederne har ikke brug for stigende afgifter i den kommende tid.

Michael Ancher, formand for Dansk Byggeri Østjylland


Når det så er sagt, så håber jeg, at kommunerne vil overveje helt at afskaffe dækningsafgiften fremover. Mange kommuner opkræver slet ikke afgiften, det gælder også de fleste kommuner i Østjylland. Det forvrider konkurrencen, når virksomhederne i for eksempel Aarhus og Randers skal betale en særskat, som virksomhederne i nabokommunerne slipper for.

Hvis kommunerne ikke ser sig i stand til at afskaffe dækningsafgiften, bør de i det mindste forpligte sig på, at afgiften ikke stiger. Det betyder i praksis, at kommunerne bør indføre et stop for stigning i afgiftssatsen og samtidig låse de faktiske beløb fast, sådan at en stigning i ejendomsvurderingen kompenseres, ved at satsen så sættes ned. Virksomhederne har ikke brug for stigende afgifter i den kommende tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce