Annonce
Debat

Afskaf dækningsafgiften på virksomhedernes bygninger

Annonce

Læserbrev: Det er rigtig positivt, at både Aarhus Kommune og Randers Kommune har valgt at udskyde opkrævningen af anden rate af dækningsafgiften, der er en skat på virksomhedernes bygninger.

For de virksomheder, der er blevet ramt på omsætningen under coronakrisen, er det en god hjælp, at de kan beholde pengene i virksomheden et stykke tid endnu.

Når det så er sagt, så håber jeg, at kommunerne vil overveje helt at afskaffe dækningsafgiften fremover. Mange kommuner opkræver slet ikke afgiften, det gælder også de fleste kommuner i Østjylland. Det forvrider konkurrencen, når virksomhederne i for eksempel Aarhus og Randers skal betale en særskat, som virksomhederne i nabokommunerne slipper for.

Hvis kommunerne ikke ser sig i stand til at afskaffe dækningsafgiften, bør de i det mindste forpligte sig på, at afgiften ikke stiger. Det betyder i praksis, at kommunerne bør indføre et stop for stigning i afgiftssatsen og samtidig låse de faktiske beløb fast, sådan at en stigning i ejendomsvurderingen kompenseres ved, at satsen så sættes ned. Virksomhederne har ikke brug for stigende afgifter i den kommende tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Tilbagevendt Tosin skal slippes løs: - God nyhed med ekstra frihed

Annonce