Annonce
Østjylland

Afspærring ved Vestergade fjernes, men beboerne skal stadig holde sig væk

Nu bliver der igen åbnet for trafik i Vestergade. Foto: Axel Schütt
Nedstyrtningstruet ejendom er nu stabil nok til, at trafikken igen kan køre i Vestergade.
Annonce

AARHUS: 30. januar måtte beboere i Vestergade 69 i hast evakueres, da myndighederne frygtede, at ejendommen ville styrte sammen.

Frygten opstod, da der opstod revner og sprække i muren, der vender ud mod byggegrunden, hvor det tidligere Aarhus Hovedbibliotek lå.

Siden har Vestergade været afspærret for trafik mellem Vester Allé og Vesterport.

Teknik og Miljø ophæver nu afspærringen i Vestergade ved Vestergade 69. Bygningen er midlertidigt stabiliseret med containere på byggepladsen.

Teknik og Miljø giver desuden grønt lys til, at afspærringen af Vestergade 69 kan ophæves. Bygningen er i øjeblikket stabiliseret af containere fyldt med sand på byggepladsen, og bygherren får tilladelse til at arbejde med dele af fundamentet på det nye byggeri.

Containere støtter ejendommen Vestergade 69, men beboerne må vente med at flytte ind. Foto: Jens Thaysen
Annonce

Beboere skal stadig blive væk

- Containerne er kun en midlertidig løsning til stabilisering. Men det betyder, at vi kan få ophævet afspærringen, og bygherren kan gå videre med visse dele af byggeriet, forklarer Ann Hamborg, afdelingschef i Teknik og Miljø.

Da der også er indvendige skader i Vestergade 69, betyder ophævelsen ikke, at beboere og erhvervsdrivende igen kan flytte ind.

- Det er desværre endnu ikke muligt. Vi kan i øvrigt også få behov for at spærre gaden af igen, når man skal i gang med den permanente stabilisering af bygningen, siger Ann Hamborg.

Lige nu er det altså kun dele af fundamentet, bygherren kan arbejde videre med, men Ann Hamborg oplyser, at der arbejdes på højtryk for, at det egentlige byggearbejde kan genoptages.

- Inden byggeriet kan genoptages, skal det sikres, at bygherren tager alle nødvendige forholdsregler og i øvrigt benytter de mest skånsomme metoder, siger Ann Hamborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakter fra comebacksejren mod OB: To af profilerne strålede klarest i flot holdpræstation

Randers FC

Johnny Thomsen tvivler på flere kampe efter skade: Kan ikke undgå at blive rørt over hyldest

Annonce