Annonce
Randers

Afspærringer lukker Tronholmparkens træningsredskaber: Byens legepladser er stadig åbne

De karakteristiske parkourredskaber i Tronholmparken ligger som så mange andre områder i Randers øde hen under Coronakrisen. Sundhedsministeriet har nemlig udsendt vejledning om nedlukning af offentlige udendørs træningsanlæg. Foto: Eva Maria Jørgensen
Siden sidste weekend har parkour- og fitnessredskaber i Tronholmparken og ved Sundhedscenteret været afspærret med bånd. Det er ikke politiet, som har lukket dem af, men kommunenen, der følger sundhedsministerens instrukser.

Randers: Afspærringsbånd i rødt og hvidt har siden sidste weekend været viklet omkring de forskellige grupper af træningsredskaber, der pryder Tronholmparken i klare orange farver. Og selvom solen lørdag middag skinner mellem skyerne, respekterer borgerne i Randers afspærringerne.

Langs med afmærkningerne er der af kommunen sat Covid19 skilte op, som skal minde om at gå andre steder hen, hvis der er mange mennesker på stedet. Vagthavende ved Østjyllands Politi, Martin Christensen, fortæller, at det på trods af politireferencerne på Covid19 skiltene ikke er dem, der står bag afspærringerne.

- Vi lukker ingen legepladser, forklarer han, mens han anerkender, at de har lovmæssig hjemmel til det, hvis der bliver problemer.

- Jeg kan ikke forestille mig, at det sker. Når folk har forsamlet sig i byerne, er det ubetænksomhed, og når vi så vejleder dem, efterkommer de vores anvisninger, forklarer Martin Christensen.

Annonce

Ingen lukkede legepladser

Selvom det på Tronholmen kan ligne, at det netop handler om afspærrede legepladser nu, slår kommunikationschef i Randers Kommune, Karen Radmer, fast, at det ikke er tilfældet. Redskaberne i parken er kun spærret af, fordi de inviterer til træning.

- Sent fredag i sidste uge fik vi en mail fra sundhedsministeriet om, at de opfordrer til afspærring af udendørs fitnessområder, da de er meget svære at holde rene og derfor udgør en potentiel smitterisiko, forklarer hun.

Det betød, at både Tronholmparkens træningsområder og Sundhedscentrets udendørs faciliteter blev spærret af i løbet af weekenden.

Siden har Randers Kommune også fået en sundhedsfaglig vurdering af risikoen ved at holde de almindelige legepladser åbne.

- Så længe folk overholder reglerne om afstand til andre end medlemmer af egen husholdning, er det vurderingen, at smitterisikoen er lille, forklarer Karen Radmer.

Hun minder dog om at vaske hænderne før og efter besøg på legepladserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce