Annonce
Navne

'Agentens rejse' må opgives

Lars Ulrik Thomsen må opgive bogprojekt. Arkivfoto
Lars Ulrik Thomsen må for en gangs skyld opgive et bogprojekt.

Normalt har vi kunnet skrive, at der igen kommer en bog fra forfatteren Lars Ulrik Thomsen, Esbjerg, opvokset i Randers. Til tider endda som en ekstra i forhold til tidligere planer.

Men denne gang lyder meldingen, at et bogprojekt må opgives på grund af manglende økonomisk opbakning. Det drejer sig om en bog med arbejdstitlen "Agentens rejse", der skulle være udkommet til efteråret.

Men Lars Ulrik Thomsen fortæller:

- Jeg har desværre måttet opgive mit arbejde med "Agentens rejse". Jeg har ansøgt forskellige fonde i Randers og Randers Kommunes kulturudvalg om støtte til bogens forarbejde, men alle har givet afslag.

Lars Ulrik Thomsen havde søgt om 10.000 kroner til et besøg på Randers Stadsarkiv, Det Kongelige Bibliotek og Rigsarkivet, begge i København. Men altså uden held.

"Agentens rejse" skulle have handlet om en gren af generalstrejken i Randers i 1922. Lars Ulrik Thomsen ville lade en politiagent fra København, Alfred Mortensen, blive sendt til Randers af justitsministeren, camoufleret som forsikringsmand. Agenten skulle være ministerens øjne og ører under konflikten og søge at infiltrere de kredse, der stod for generalstrejken.

Tidligere har Lars Ulrik Thomsen udgivet bogen "Hammer eller ambolt", der også omhandlede generalstrejken.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce