Annonce
Randers HK

Agesen før lokalopgør mod Viborg HK: Vi må ikke lave 17 tekniske fejl og brænde 25 skud

Niels Agesen har gode minder mod Viborg HK. Det er blevet til tre sejre af fire mulige mod lokalrivalerne som Randers HK-cheftræner. Arkivfoto: Ole Nielsen
I januar knuste Randers HK en månedlang krise med en sejr over Viborg HK, og selvom situationen denne gang blot er to nederlag i træk, ser cheftræner Niels Agesen gerne, at tingene vender i søndagens lokalopgør. Forsvaret bliver afgørende for, om pointene bliver i Kronjylland.
Annonce

Randers: I slutningen af januar havde Randers HK tabt 11 kampe i træk.

Det var en nedtur i frit fald, men så mødte randrusianerne Viborg HK og brød en tre måneders ond stime.

26-21 lød sejrscifrene i lokalopgøret i januar. To point mod de grønblusede naboer, som næsten har været en vane i Niels Agesens regeringstid.

Tre sejre af fire mulige er det blevet til for cheftræneren mod Viborg HK, siden han tiltrådte i sommeren 2017, og selvom søndagens lokalopgør falder efter blot to nederlag på stribe, så ser cheftræneren gerne, at rivalopgøret igen får Randers HK tilbage i vindersporet.

- Vi vil virkelig gerne tilbage på sporet mod Viborg, men det er måske lige at satse højt nok at sige, at det absolut skal være mod dem. Jeg har noteret mig, at de har svinget i sæsonen, men det kræver med sikkerhed et lavere antal tekniske fejl og en højere scoringsprocent end mod Esbjerg i onsdags, fortæller Niels Agesen.

Specielt angrebsspillet var usammenhængende mod de forsvarende mestre, hvor det blot endte med 19 scoringer. Et antal, der skal lægges på mod Viborg HK.

- Simple kaste-gribe fejl må vi bare ikke lave. Det hører ungdomsspillere til, og hvis man piller de 17 tekniske fejl ud mod Esbjerg, var angrebsspillet faktisk fint. Vi brændte så bare 25 afslutninger, hvilket er alt for meget, siger Niels Agesen.

Annonce

Forsvaret skal vinde kampen

Ifølge cheftræneren bliver angrebsspillet en forudsætning for, at hjemmeholdet kan afgøre kampen i defensiven.

- Vi skal vinde kampen i forsvaret, men det bliver kun muligt, hvis vi får afsluttet vores angreb på en god måde, så vi kan komme hjem og stå, forklarer Niels Agesen.

Esbjergs Estavana Polman splittede Randers HK-forsvaret til atomer, men det har ikke fået Niels Agesen til at rette blikket mod Viborg-holdets største profiler op til kampen.

- De har flere dygtige individualister og erfarne spillere på alle positioner, og derfor bliver det vigtigste for os, at vores kollektive defensiv formår at stække deres angrebsspil. Der er ikke enkelte spillere, som vi absolut skal holde nede for at vinde, vurderer cheftræneren.

Annonce

Ligaens bedste målvogter

Men skal det lykkes at slå Viborg for fjerde gang i træk, må det også forventes, at Randers HK skal sætte mere end 19 mål på tavlen.

En opgave, som godt kan blive en udfordring med Anna Kristensen i gæsternes mål.

Viborg-keeperen er blot 19 år, men et af landets største målmandstalenter. Et potentiale, som hun ikke har ladet domkirkebyens håndboldpublikum vente længe på at fornøje sig med.

Efter ni runder kan hun kalde sig ligaens bedste keeper med en gennemsnitlig redningsprocent på 44.- Nogle af mine spillere har fået at vide, hvor de ikke skal skyde fra deres positioner, men generelt er det ikke noget, som vi har brugt særlig meget tid på, siger Niels Agesen om mødet med Anna Kristensen.

Men burde I ikke det, når i så sent som i onsdags brændte 25 afslutninger?

- Jo, hvis det havde været et gentagende problem, men vi har haft ok scoringsprocenter de første fem-seks kampe. Jeg tror, der er en større chance for at fremprovokere angst, hvis vi fokuserer for meget på det. Hun (Anna Kristensen, red.) er en dygtig målvogter, men hun har også haft kampe, hvor hun ikke har rørt en bold. Jeg tænker, at det er sådan en dag, hun har mod os, lyder det fra Niels Agesen.

Lokalopgøret spilles søndag klokken 16.00 i Arena Randers og kan følges live på amtsavisen.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Randers FC For abonnenter

Transfervinduet lukker om 14 dage: Nej til Amankwaa, nyt om Kehinde og tro på en god coronahandel

Sport

Frivillig gennem 36 år: Landsholdsspiller ringede og hædrede Wilhelm

Annonce