Annonce
Randers HK

Agesen og Mejlvang efter to point i vestjysk drama: - Havde det været for ti år siden, var jeg gået fuldstændig amok

Sådan så det ud, da Randers HK i sidste uge slog Silkeborg-Voel. Et identisk billede kunne være taget onsdag aften i Holstebro. Arkivfoto: Lars Rasborg
Randers HK var på vej mod en fæl skuffelse i Gråkjær Arena, hvor de på ingen måde viste sig værdige til håndboldligaen i første halvleg, men i pausen slikkede de sårene og rejste sig.
Annonce

Håndbold: Randers HK kommer nok næppe til at nyde, når første halvleg af onsdagens opgør mod Holstebro Håndbold skal evalueres i videorummet.

For hvor var det dog en rædderlig omgang, som kronjyderne fik leveret før pausen i Gråkjær Arena, hvor de skulle prise sig lykkelige for, at Kristin Thorleifsdoittir og Julie Pontoppidan tog sagen i egne hænder med en række vigtige scoringer.


Det er utroligt, at vi var så dårlige i første halvleg, når vi havde så meget mere at komme med.

Sidsel Mejlvang, Randers HK


De to kronjyske profiler fortsatte med at rive holdkammeraterne op efter pausen, og da specielt Sidsel Mejlvang, Nicoline Olsen og Camilla Degn fulgte trop, ja så endte det alligevel lykkeligt.

- Kampen beviser, at vi også kan vinde på en dårlig aften, men jeg synes trods alt, at der forskel på de to halvlege. I første halvleg putter vi os, fordi vi er superdårlige, mens vi i anden halvleg viser meget mere udstråling, selv om vi brænder, sagde Sidsel Mejlvang efter sejren på 25-24.

Kampen i tal

Håndboldligaen kvinder

Holstebro Håndbold - Randers HK 24-25 (16-13)

Holstebro Håndbold: Lærke Christensen 4, Jenny Carlson 4, Caroline Svarre 4, Sofie Østergaard 4, Andrea West 3 (1), Emilie Bertelsen 2, Maja Lauritsen 2,  Isabella Jacobsen 1.

Randers HK: Kristin Thorleifsdottir 7 (3), Sidsel Mejlvang 4, Julie Pontoppidan 4, Nicoline Olsen 4, Camilla Degn 2, Mai Kragballe 2 (1),  Mia Møller 2.

Udvisninger: Holstebro 5, Randers HK 1.

Dommere: Martin Gjeding og Claus Pedersen

Kampen blev udviklet uden tilskuere i Gråkjær Arena i Holstebro.

Annonce

Håbløse 30 minutter

Sejrsmålet placerede Camilla Degn i bunden af målet bag Holstebro-keeper Ditte Vind, der ellers voldte randrusianerne rigeligt vanskeligheder efter pausen.

Før pausen havde Randers HK til gengæld rigeligt travlt med at spænde ben for sig selv.

- Havde det været for ti år siden, tror jeg, at jeg var gået fuldstændig amok i pausen, for det kunne vi ikke være bekendt overfor hinanden og alle i klubben. Det var uengageret og uambitiøst. Jeg synes faktisk, at det var arrogant, for vi lignede nogle, der troede, at vi kunne køre det hjem med venstre hånd. En skændsel, lød analysen fra cheftræneren.

Forsvaret kiggede til, mens hjemmeholdet spadserede igennem – ofte uden så meget som en berøring fra det kronjyske forsvar. Og keeperne var til pynt under betingelserne.

- Forsvaret hjalp på ingen måde keeperne i første halvleg, men efter pausen skal vi have flere redninger. Mathilde Juncker var langt fra, og når jeg kigger tilbage på det, burde jeg have givet Stine Broløs chancen igen, sagde Niels Agesen.

Annonce

Comeback

Det lignede ret beset en af de dage, hvor anden halvleg skulle handle om at komme ud med skindet på næsen, men ved stillingen 19-15 til hjemmeholdet efter 37 minutter tippede kampen pludseligt.

- Som vi spillede og hang med hovederne i første halvleg, kunne det været blevet en ordentlig snitter, men den største glæde er måden, vi kommer igen. Det er utroligt, at vi var så dårlige i første halvleg, når vi havde så meget mere at komme med, fortalte Sidsel Mejlvang.

Med veltimet overtalsspil hentede randrusianerne to mål på hjemmeholdet og med et kvarter igen udlignede Camilla Degn til 20-20. Inden da havde både Degn, Kragballe og Mejlvang brændt kæmpestore kontramuligheder.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med, at vi ikke falder sammen, da vi hæver vores niveau efter pausen, men stadig ikke lykkedes med nogle ting. Vores indspil og kontrafase lykkedes ikke i aften, og vi brænder for mange afslutninger, men alligevel holdt vi ved, roste Niels Agesen.

Annonce

Få med ansvaret

Efter en nervepirrende afslutning, hvor Nicoline Olsen og Camilla Degn endte med at sende de afgørende scoringer i nettet, stod det også klart, at ansvaret i bagkæden endte på for få.

- Vi måtte undvære Mathilde Orkild, og det løste Nicoline Olsen rigtig fint på højre fløj, men det betød, at vi manglede hende i bagkæden, og her skal Mai Kragballe og Mia Møller præstere på et højere niveau, end de gør i aften, konkluderede cheftræneren.

Men trods udfald i bagkæden blev det til to point, så Randers HK dermed fortsæt kun er fire point efter Silkeborg-Voel på ottendepladsen.

Slutspillet er indenfor rækkevidde, men med første halvleg i frisk erindring var cheftræneren ikke meget for den snak.,

- Vi går efter det, hvis muligheden er der, men vi bliver nødt til at tage én kamp ad gangen. For når man spiller en første halvleg som i aften, så tror jeg ikke, at man skal snakke slutspil, konstaterede Niels Agesen.

Randers HK møder Aarhus United på onsdag i Arena Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Kenneth var spilleafhængig: Jeg lavede regninger på 5.000–6.000 kroner om måneden

Annonce