Annonce
Randers HK

Agesen om pokalmøde med forsvarende danske mestre: Der er altid en chance

Jamina Roberts var med ni socringer den store pokalhelt i fjor, da Randers HK sensationelt sendte København Håndbold ud af turneringen i kvartfinalerne. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Der venter Randers HK en yderst svær opgave torsdag aften i pokalturneringens ottendedelsfinaler, når de forsvarende danske mestre fra Team Esbjerg besøger Arena Randers. Ifølge cheftræner Niels Agesen handler kampen om at vise den rigtige indstilling og få brugbare svar.

Randers: Randers HK skabte sidste sæsons største pokaloverraskelse, da de sensationelt sendte København Håndbold ud af turneringen på deres hjemmebane.

Det skete blot tolv dage efter, at randrusianerne var blevet spillet ud af banen i den samme hal og tabt med 17 mål i ligaen.

En stor pokalskalp, og torsdag aften er der brug for en lignende præstation, hvis håbet om en gentagelse af sidste sæsons Final 4-deltagelse skal holdes intakt.

De forsvarende danske mestre fra Team Esbjerg er modstanderen i pokalturneringens ottendedelsfinale, og ifølge cheftræner Niels Agesen er det et opgør, hvor holdets udtryk i særdeleshed står på spil.

- Der er altid en chance, fordi meget også vindes mellem ørerne i håndbold. Indstilling og attitude er en stor del, og det er også det eneste, vi kan tabe mod Esbjerg. På papiret er Esbjerg en grim modstander, og når man ser dem i træningskampene, ligner de ikke et hold, som har været på ferie, fortæller Niels Agesen.

- Det er måske det værste hold, som vi kunne trække, men omvendt har vi alt at vinde. Hvis vi formår at levere den rigtige indstilling, får vi svar, som vi kan bruge fremadrettet uanset resultatet, fortsætter cheftræneren.

Annonce

Randers HK - Team Esbjerg

Pokalturneringen, 1/8-finale

Tidspunkt: Torsdag klokken 18.30 i Arena Randers.

Liveblog: Amtsavisen.dk.

Trupnyt: Cheftræner Niels Agesen har alle sine spillere til rådighed.

Stærkere udgave

Torsdagens modstandere fra Esbjerg har gjort rent bord i træningskampe mod Japan, CSKA Moskva og København Håndbold, og der har kun været få udskiftninger i truppen over sommeren.

Mest bemærkelsesværdigt er det, at Rikke Poulsen er kommet til klubben fra Viborg HK som erstatning for Sandra Toft, mens østrigske Sonja Frey er hentet ind som ny spilstyrer i stedet for Kristina Liscevic.

Godt nok er det udskiftninger på centrale positioner, men Niels Agesen spår alligevel Esbjerg-mandskabet til at stå endnu stærkere end i sidste sæson, hvor de endte med DM-guld om halsen.

- Jeg synes ikke, at Polman (Estavana, red.) og Liscevic (Kristina, red.) var specielt gode sammen i sidste sæson, og der tror jeg, at samarbejdet bliver bedre med Sonja Frey, fordi hun bedre kan håndtere, når Polman bruger plads ind over midten. Det er et klassehold på alle positioner, og jeg tror, at de bliver bedre i denne sæson. Jeg er meget spændt på, hvad de kan præstere internationalt, fortæller Niels Agesen om torsdagens pokalmodstandere.

- De kommer med et vanvittigt tryk fra både streg og bagkæde. De er gode hele vejen rundt, og så dækker de et modbydeligt godt 5-1-forsvar, lyder analysen fra cheftræneren.

Kollektivet skal toppe

Randers HK har både vundet og tabt i opstarten.

Holdet har sat fine perioder sammen i begge ender af banen, men med testmodstand fra en anden hylde end danske ligahold i form af det japanske landshold og det russiske storhold CSKA Moskva kommer de første rigtige svar torsdag aften i Arena Randers.

- Vi skal turde at spille håndbold, og så må vi se, hvor langt vi er. Vi skal ikke måle os med Esbjerg, men vi skal måle os op af dem for at finde ud af, hvor vi har nogle sprækker i forsvaret, og hvor timingen mangler i angrebet, forklarer Niels Agesen.

I holdets sidste testkamp mod Ringkøbing Håndbold, som endte med en sejr på 26-25, var der pause til Jamina Roberts, mens blandt andre Mai Kragballe og Sabine Pedersen kun spillede en halvleg.

Nøglespillerne bliver næppe doseret torsdag aften, men ifølge Niels Agesen skal kollektivet toppe, hvis det skal lykkes at sende Team Esbjerg ud i pokalmørket.

- Der er ingen på vores hold, som individuelt kan løbe rundt med Esbjerg, hvis kollektivet ikke præsterer. Det er de for gode til, lyder vurderingen.

Er det her en kamp, hvor det hele skal gå op i en højere enhed, hvis I skal videre?

- Det er der ingen tvivl om, men uanset er det en kamp, som vi skal gå efter at vinde for at få brugbare svar. Vi skabte en stor overraskelse sidste sæson i København, og vi kommer til at jagte endnu en overraskelse, forsikrer Agesen.

Pokalottendedelsfinalen spilles klokken 18.30 og kan følges live på amtsavisen.dk.

Sådan er det gået i træningskampene

Randers HK – Japan = 26-22

Randers HK – CSKA Moskva = 26-28

Randers HK – Japan = 25-30

Randers HK – Ringkøbing Håndbold = 26-25

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce