Annonce
Østjylland

AGF-cheftræner er yderst tilfreds med europæisk lodtrækning: - Vi spiller på hjemmebane, så selvfølgelig er vi favoritter

Glade og stolte bronzevindere. Om få uger skal hovedparten af spillerne i aktion på den europæiske scene, når finske FC Hoka Espoo kommer til Aarhus. Foto: Axel Schütt
AGF er blevet parret med finske FC Honka Espoo i første kvalifikationsrunde i Europa League. Det giver gode forudsætninger for videre avancement, lyder det fra cheftræner David Nielsen, der regner med, at sportschefen holder sammen på flokken.
Annonce

FODBOLD: Når man som seedet klub tilmed får hjemmebane i første kvalifikationsrunde til Europa League, følger der naturligvis også en klar favoritværdighed med, gør der ikke?

Jo. Bestemt. Sådan må det være.

Og AGF-cheftræner David Nielsen ser da heller ikke nogen grund til at lege forsigtigper i den danske sommervarme efter mandagens parring med finske FC Honka Espoo til de danske bronzevinderes første europæiske opgave i otte år.

- Vi fik det, vi håbede på. Vi spiller på hjemmebane, så selvfølgelig er vi favoritter. Det kan ikke være anderledes, kommer det fra Nielsen, der er glad for, at han og truppen slap for et smut til det sydlige Slovakiet. Udover Honka kunne århusianerne have trukket Ilves fra Finland og Dunajska Streda fra Slovakiet.

- Der er ingen tvivl om, at finsk fodbold har forbedret sig i de senere år, og Brøndby havde sidste år visse problemer med at komme videre, da de mødte et finsk hold (Turku, red.), men jeg har da en forventning om, at Honka er et hold, vi kan og skal slå. Det skal vi kunne på hjemmebane, siger AGF's cheftræner.

Opgøret skal spilles på Ceres Park 27. august, uden tilskuere, og vinderen indløser billet til næste kvalifikationsrunde og en bunke potentielt ret så markante modstandere. Ender den ordinære kamp uafgjort følger forlænget spilletid og eventuelt straffesparkskonkurrence.

Annonce

Vi har ikke haft ferie

På grund af den aktuelle corona-situation i Europa bliver der altså ikke spillet returkamp, så det er vind eller forsvind.

Det passer ifølge David Nielsen AGF meget godt, for den mentalitet, den stil,  der er blevet bygget op henover post-corona-sæsonen lugter af en europæisk tilgang.


Der er ingen tvivl om, at finsk fodbold har forbedret sig i de senere år, og Brøndby havde sidste år visse problemer med at komme videre, da de mødte et finsk hold (Turku, red.), men jeg har da en forventning om, at Honka er et hold, vi kan og skal slå


Og så gør det mindre, at FC Honka allerede er i fuld gang med sæsonen oppe nordpå.

- Vi haft en kort pause, ja, man kan ikke tillade sig at kalde det for ferie. Det er jo kortere end en landsholdspause. Spillerne tog afsted med masser af succeshistorer, og kommer tilbage med stor motivation, så det får ikke nogen betydning. De har allerede været i gang med løb i en lille uge, og glæder sig helt vildt til den her udfordring lyder det fra David Nielsen, der officielt har indkaldt til træningsstart på torsdag.

Et andet parameter, der så kan spille ind, er, hvor meget eller lidt, der kommer til at ske i de kommende dage i forhold til ud og ind af spillere i AGF.

Spillere som Mustapha Bundu, Mustafa Amini og Jakob Ankersen er ude af ligningen, ind er kommet Søren Tengstedt og serbiske Milan Jevotovic samt Magnus Kaastrup (fra udlån til Dortmund, red.), og cheftræneren håber selvfølgelig, at der på negativsiden ikke forsvinder flere nøglespillere frem mod Honka-kampen.

- Vi havde jo allerede vænnet os til at spille uden Bundu i en periode, og derudover er jeg overbevist om, at "PC" (sportschef Peter Christiansen) gør alt for at holde sammen på den nuværende gruppe. Der skal i hvert fald ske noget ekstraordinært, hvis vi skal miste flere, så det går jeg ikke ud fra sker. Vi står et godt sted, for vi har en stærk trup, mener Nielsen, der heller ikke er bekymret i forhold til hurtigt at få spillet de nye navne ind på holdet.

- De kommer jo til et særdeles velfungerende hold, som har klaret sig godt og hvor spillestilen er tydelig for alle. Det giver rigtig gode betingelser for de nye. De har ikke noget at være i tvivl eller usikre på. Så forudsætningerne er gode, som jeg ser det.

Annonce

Svære at spille mod

Men hvad er FC Honka Espoo egentlig for en størrelse udover, at det er en lille forstadsklub i Helsinki, at de første gang nogensinde rykkede op i den bedste række i 2005 og blev finske pokalmestre i 2012.

Derudover ligger de i skrivende stund på en fjerdeplads i Veikkausliga, hvor de i øvrigt - inden mandag aftens kamp mod SJK - var ubesejret i sæsonens otte første opgør og kun havde indkasseret fire mål.

Der er generelt ikke mange scoringer involveret i holdet kampe.

- Det tyder jo på, at det er et solidt mandskab, der kan være svære at lukke op, men nu skal vi skynde os med at blive kloge på, hvad de er gode til og mindre gode til. Vi er favoritter, men det må ikke blive en sovepille, for man ser tit, at det ikke behøver at være en fordel på papiret at være det bedste hold, når der kun skal spilles en enkelt kamp. Så vi skal stå knivskarpt, siger Nielsen.

Og det kan I godt nå på lidt over 14 dage?

- Ja, det bliver ikke noget problem. Vi har knoklet for at nå hertil, og vi kommer buldrende ind i den kamp. Det lover jeg.

Det er ote år siden, at AGF senest prøvede kræfter med europæisk fodbold. Dengang røg århusianerne ud med et brag - samlet 2-5 - til georgiske Dila Gori.

Nu står en helt anden flok klar til at honka med hornet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce