Annonce
Østjylland

AGF får hjemmebane i europæisk opgør: Trak finske FC Honka Espoo

Bror Blume (th.) og Patrick Mortensen skal op mod finsk modstander i Europa League-kvalifikationen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
Det bliver finsk modstand, som AGF skal forbi, hvis århusianerne vil videre fra første kvalifikationsrunde til Europa League.
Annonce

FODBOLD: AGF får hjemmebanefordel, når århusianerne senere på måneden skal forsøge at spille sig videre i Europa League.

Mandag blev der trukket lod til første kvalifikationsrunde til Europa League 2020/21 i schweiziske Nyon, og her blev de nykårede bronzevindere fra den danske liga parret med finske FC Honka Espoo.

AGF var som seedet klub placeret i gruppe 7 i lodtrækningen, og her var der tre mulige modstandere: FC Ilves Tampere og FC Honka Espoo - begge fra Finland - samt slovakiske FC DAC 1904 Dunajska Streda.

Og da AGF i den første trækning - sammen med de andre seedede klubber med seedings-nummeret to - blev hevet først op fra bowlen, får de hjemmebane i opgøret.

På grund af corona-situationen i hele Europa spilles der kun ét indbyrdes opgør i bestræbelserne på at avancere til anden kvalifikationsrunde.


I 2012 vandt FC Honka den finske pokalturnering, og har i alt spillet 20 europæiske kampe, hvoraf de har vundet seks.


FC Honka Espoo kommer fra Espoo, der er en forstad til hovedstaden Helsinki. Klubben - grundlagt i 1957 - er forholdsvis ny på den øverste finske fodboldhylde, da de for første gang formåede at rykke i den bedste række i 2005.

I 2012 vandt FC Honka den finske pokalturnering, og har i alt spillet 20 europæiske kampe, hvoraf de har vundet seks.

På grund af økonomiske problemer blev klubben i 2015 degraderet til den tredjebedste række, men spillede sig altså hurtigt tilbage til liga-niveau. De ligger akuelt på en fjerdeplads i ligaen. I sidste sæson endte de som nummer fem og vandt efterfølgende den finske udgave af Europa League playoff-finalen.

AGF møder FC Honka Espoo 27. august på Ceres Park.

Det er otte år siden, at AGF senest var i europæisk aktion, og dengang under cheftræner Peter Sørensen blev det en kort, lidet opmuntrende oplevelse: Århusianerne tabte samlet 5-2 over de to kampe til georgiske Dila Gori.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce