Annonce
Randers FC

AGF-kampe vækker ekstra vrede: - Det bliver en krig, og vi glæder os

Frederik Lauenborg er ikke bleg for at smide sig i en tackling, hvilket også Nicolai Poulsen har måtte erfare siden sit skifte til AGF. Arkivfoto: Ole Nielsen
Frederik Lauenborg ser frem til et nyt slag om Østjylland, når Randers FC gæster AGF. Kampene mod lokalrivalerne vækker ekstra vrede i midtbanespilleren, som igen skal stå ansigt til ansigt med Nicolai Poulsen, som har fået et par hårde hilsener fra Randers FC-spilleren siden sit skifte.

Randers: Bedømt ud fra fredagens træning på Viborgvej rammer Randers FC søndagens forårspremiere mod AGF med et ekstremt aggressivt udtryk.

Flere gange lod Randers FC-spillerne hinanden bide i græsset. Ja, det sidste intervalspil blev sågar droppet af cheftræner Thomas Thomasberg for ikke at risikere skader.

Som kamphunde med fråde om munden stillede holdet ind mod søndagens lokalbrag, og selvom det er knapt to måneder siden, at Randers FC spillede det seneste opgør med point på spil, er Frederik Lauenborg ikke nervøs for, at holdet skal bruge den første halve time på at ramme det rette spændingsniveau.

- Det kommer helt af sig selv mod AGF. Uanset hvem vi spiller mod, skal vi komme med den samme tilgang, men jeg vil da lyve, hvis jeg sagde, at der ikke kommer lidt ekstra vrede op i en, når der står AGF på programmet. Det bliver godt, at få den ud, lyder det bag et skævt smil fra midtbanespilleren, der aldrig har prøvet at tabe en Superligakamp til AGF.

Annonce

AGF - Randers FC

Superligaen, 21. spillerunde

Kampstart: Søndag klokken 16.00 i Ceres Park.

Liveblog: Amtsavisen.dk.

Tv: Canal 9.

Karantæne: Zach Duncan, AGF.

Avisens bud på Randers FC's opstilling (4-4-2): Patrik Carlgren - Johnny Thomsen, Simon Piesinger, Erik Marxen, Björn Kopplin - Mikkel Kallesøe, André Rømer, Frederik Lauenborg, Mathias Greve - Marvin Egho, Emil Riis.

Skader: Ingen.

Svær omgang

Tre gange tidligere i karrieren har Frederik Lauenborg startet inde til et slag om Østjylland.

Han kender rivaliseringen og atmosfæren. Han er klar til en ny omgang.

- Det er bestemt en af de kampe, som jeg ser mest frem til i løbet af en sæson. Vi ved, at det bliver en krig, og det glæder vi os til, siger midtbanespilleren, der glæder sig over, at kampene mod ærkerivalerne tiltrækker opmærksomhed.

- Det er kun fedt, at kampene bliver kørt op i medierne. Det er med til at få os til at lægge den nødvendige aggressivitet på banen, så vi kan komme ud og smadre igennem. Det bliver vanvittigt svært, men jeg går da stærkt ud fra, at vi hiver de tre point med hjem, siger Frederik Lauenborg.

Randers FC har ikke tabt de seneste 11 Superligakampe mod AGF, men midtbanespilleren fastslår, at det ikke må give anledning til at tro, at pointene kommer af sig selv.

- Selvom vi har et solidt overtag, er der ingen tvivl om, at det bliver en svær omgang. Vi skal i hvert fald ikke gå ind og tro, at vi har vundet på forhånd, for det er på ingen måde tilfældet, fortæller Frederik Lauenborg.

Hilsener til Poulsen

Søndagens opgør bliver det tredje, hvor Frederik Lauenborg skal stå ansigt til ansigt med Nicolai Poulsen, siden han sidste sommer forlod Viborgvej til fordel for Fredensvang.

I det første møde med Nicolai Poulsen jævnede Frederik Lauenborg ham med jorden i en fysisk duel på Cepheus Park i en testkamp, og tilbage i oktober fik Poulsen en ny hilsen fra Lauenborg efter en times spil, som korrekt kostede en advarsel.

- De tacklinger kunne lige så godt have været på en af de andre. Polle (Nicolai Poulsen, red.) er en rigtig god fyr, men på banen er han en modstander som alle andre. Vi har ikke snakket om episoderne, men jeg har på ingen måde noget imod ham, siger Frederik Lauenborg.

Men du forventer vel, at der kommer en retur, for er det ikke sådan man afregner i fodboldens verden?

- Jeg forventer ikke noget i den forbindelse. Hvis han har behov for at give noget tilbage, er det jo ham, der laver den fejl. Jeg skriver ikke nogen op i en sort bog, når jeg får en hård tackling, fastslår Frederik Lauenborg.

Trods en lang fælles fortid i Randers FC, er det ikke specielt Nicolai Poulsen, som den 22-årige midtbanespiller glæder sig til at give endnu en huskekage.

- Det er hele AGF, understreger Frederik Lauenborg.

Kampen mellem AGF og Randers FC spilles i Ceres Park søndag klokken 16.00.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Annonce