Annonce
Sport

AGF laver millionoverskud trods coronaslag og lønstigning

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AGF har tjent 10 millioner kroner i seneste regnskabsår, som ellers har været præget af coronaudfordringer.
Annonce

Trods coronakrise og deraf negativ indflydelse på diverse indtægtsmuligheder leverer selskabet bag fodboldklubben AGF for andet år i træk et overskud.

Før skat har AGF tjent 10 millioner kroner for regnskabsåret, der strækker sig fra 1. juli 2019 til 30. juni 2020. Det oplyser AGF onsdag.

- Trods de vanskelige vilkår, som covid-19 medførte i anden halvdel af regnskabsåret, er vi lykkedes med at bygge videre på den positive udvikling, koncernen de senere år har gennemgået, siger direktør Jacob Nielsen til agf.dk.

- Og vi har i sæsonen slået en lang række rekorder, når det kommer til tilskuere, transfer, merchandisesalg, tv-seere og sponsoromsætning.

Klubben har oplevet et fald i indtægter for entré, billetter og tv på seks millioner kroner som følge af coronakrisen og dens restriktioner.

Også selskabets restaurations- og cateringsvirksomhed har været hårdt ramt af coronapandemien.

De faktorer er en del af årsagen til, at den samlede omsætning er faldet fra 131 millioner kroner til 122 millioner kroner i forhold til året før.

Samtidig er lønomkostningerne steget med otte millioner kroner, hvilket ifølge årsrapporten skyldes en stigning i antallet af ansatte, men især øgede udgifter til superligatruppen.

Til gengæld har man oplevet en stigning i sponsorindtægter på ni millioner kroner, ligesom også de forbedrede sportslige resultater med superligabronzen har givet øgede indtægter.

Dertil er de eksterne omkostninger faldet med fem millioner kroner.

Som andre klubber har regeringens kompensationsordninger været med til at afdække tab, og det har været medvirkende til, at AGF alligevel kunne præstere et tocifret millionoverskud.

Selskabets egenkapitel er nu på 68 millioner kroner, og udsigterne for næste regnskab er også gode.

AGF forventer et plus på mellem 15 og 30 millioner kroner, når regnskabet om et års tid igen gøres op.

De positive forventninger skyldes blandt andet salget af profilen Mustapha Bundu til belgiske Anderlecht. Den indtægt ligger i det igangværende regnskabsår.

/ritzau/

Læs meddelelsen fra AGF
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce