Annonce
Sport

AK Frem-løftere hentede medaljer på stribe

Tristan Katers debuterede for AK Frem til de jyske mesterskaber i trekamp. Her blev det til en 6. plads for styrkeløfteren i vægtklassen 83 kg. Foto: AK Frem
Styrkeløfterne i AK-frem leverede flere flotte resultater til de jyske mesterskaber i weekenden, hvor der blandt andet blev forsøgt at sætte ny danmarksrekord.
Annonce

Randers: De jyske mesterskaber i styrkeløft anno 2020 blev i weekenden afholdt i Bjerringbro, hvor Gudenådalens Styrkeklub var stævnearrangør.

Den randrusianske klub AK Frem stillede med 9 løftere fordelt med seks i trekamp (squat, bænkpres og dødløft, red.) og tre i bænkpres.

Første AK Frem-styrkeløfter i aktion var trekæmperen Kathrine Lybech, som satte personlige rekorder på stribe. Det blev til 150 kg i squat, 80 kg i bænkpres og 170 kg i dødløft. Totalen på 400 kg var knap 30 kg mere end nærmeste forfølger, så Kathrine Lybech kunne skifte sidste års sølvmedaljer ud med en af guld i stedet.

Guld blev det også til for formand Martin Faber, der i alt løftede 702,5 kg fordelt på 232,5 i squat, 170 i bænkpres og 300 i dødløft. Afslutningsvis forsøgte styrkeløfteren at slå sin egen danske rekord i dødløft, men det lykkedes ikke.

Udover guldmedaljen i sin vægtklasse rakte præstationen også til at blive stævnets næstbedste løfter målt i forhold til kropsvægt.

AK Frem var bestemt ikke færdige med at hente medaljer i trekampen, hvor 15-årige Luchas Karlson fik sølv, mens Gert Karlson fik en bronzemedalje.

Da de to debutanter Per Emil Alban og Tristan Katers leverede flotte præstationer med to 6. pladser, fik AK Frem en noget overraskende andenplads i holdkonkurrencen efter Aarhus AK.

Da trekampsstævnet var overstået kom bænkpresserne i aktion, hvor alle tre styrkeløftere fra AK Frem fik medaljer.

Bo Jensen klarede 115 kg, hvilket rakte til en sølvmedalje i sin klasse, mens Johnni Andersen nappede sølvet lige foran klubkammeraten Martin Voldum i 93 kg-klassen.

Martin Faber fra AK Frem gør klar til sit løft. Foto: AK Frem
Kathrine Lybech satte personlige rekorder på stribe og sikrede sig en guldmedaljer ved de jyske mesterskaber. Foto: AK Frem
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce